Shakira a primit un premiu din partea guvernului francez

Shakira a primit Medalia Culturii, din partea Guvernului Franţei, pentru contribuţia pe care a adus-o în domeniul artelor frumoase.

139 afișări
Imaginea articolului Shakira a primit un premiu din partea guvernului francez

Shakira a primit un premiu din partea guvernului francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt atât de copleşită de faptul că primesc această onoare într-o ţară precum Franţa, care a împărtăşit o moştenire culturală cu tot restul lumii", a spus cântăreaţa, când a primit distincţia din mâinile ministrului francez al Culturii, Frederic Mitterand.

Shakira a venit în Franţa pentru a participa la gala premiilor muzicale NRJ, la Cannes. La această ceremonie, artista a primit un premiu de onoare, informează contactmusic.com

Cântăreaţa a devenit primul artist columbian care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc anul trecut.

Shakira, în vârstă de 34 de ani, a devenit cunoscută în America Latină în anii 1990, cu albumul "Pies Descalzos" şi cu single-uri precum "Donde Estas Corazon" şi "Estoy Aqui". Cel de-al doilea ei album, "Donde Estan Los Ladrones?", a avut succes şi afara comunităţilor sud-americane, graţie unor piese precum "No Creo" şi "Ojos Asi". Cântăreaţa columbiană a lansat apoi un album în limba engleză, intitulat "Laundry Service", călcând astfel pe urmele altor artişti bilingvi precum Enrique Iglesias şi Ricky Martin, care au lansat discuri în spaniolă şi în engleză.

Single-ul ei "Whenever, Wherever" a ajuns în fruntea topurilor din multe ţări europene, iar versiunea în limba spaniolă a acestei piese a fost recompensată cu un premiu Grammy. Cântăreaţa a primit alte două premii Grammy şi a fost din nou nominalizată, pentru colaborările ei cu Beyonce şi Wyclef Jean la piesele "Beautiful Liar" şi "Hips Don't Lie". Cel mai recent album al ei, intitulat "Sale el Sol", este nominalizat la ediţia din 2011 a galei premiilor Latin Grammy, ce va avea loc la Las Vegas, joi. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial.

Cântăreaţa columbiană a susţinut un concert la Bucureşti pe 7 mai, anul trecut, în Piaţa Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici