Spania acordă din nou tratament de fertilitate gratuit lesbienelor şi femeilor singure: "Astăzi misoginia s-a încheiat"

Guvern spaniol socialist instaurat la Madrid a aprobat, vineri, reluarea tratamentului de fertilitate acordat gratuit lesbienelor şi femeilor singure. Anunţul a vine la pachet cu o serie de măsuri sociale luate în prima lună de guvernare de premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters.

900 afișări
Imaginea articolului Spania acordă din nou tratament de fertilitate gratuit lesbienelor şi femeilor singure: "Astăzi misoginia s-a încheiat"

Spania acordă din nou tratament de fertilitate gratuit lesbienelor şi femeilor singure: "Astăzi misoginia s-a încheiat"

Guvernul de austeritate al lui Mariano Rajoy a eliminat tratamentul de fertilizare gratuită pentru lesbienele şi femeile singure, în 2014.

"Astăzi misoginia s-a încheiat", a declarat secretarul de stat pentru egalitate, Soledad Murillo. Aprobarea reglementării a coincis cu parada LGBTI din Madrid.

Potrivit purtătoarei de cuvânt al noului guvern, Isabel Celaa, măsura va intra în vigoare în ianuarie 2019.

Spania are una dintre cele mai scăzute rate ale natalităţii din Europa. În 2017, numărul total al deceselor a depăşit numărul naşterilor, fiind înregistrată cel mai scăzută rată din 1941, când s-au întocmit primele statistici.

Aceasta nu este singura măsură ambiţioasă luată de Pedro Sanchez. Noul premier spaniol a primit recent două bărci cu imigranţi pe care ţările vecine le-au refuzat, a numit un cabinet dominat de femei şi a pledat pentru pregătirea judecătorilor în probleme de gen, mai aminteşte Reuters.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici