Spaniolii, în căutare de versuri pentru imnul naţional

Societatea generală spaniolă a autorilor şi editorilor (SGAE) a organizat un concurs care vizează găsirea celor mai inspirate versuri pentru imnul naţional spaniol, care nu are, în prezent, decât melodie, transmite RIA Novosti, citând un reprezentant al SGAE.

3 afișări
Imaginea articolului Spaniolii, în căutare de versuri pentru imnul naţional

Spaniolii, în căutare de versuri pentru imnul naţional

"Nevoia de a găsi un text pentru imnul naţional este evocată de mai multe luni. SGAE, Comitetul olimpic naţional şi redacţiile mai multor instituţii de presă au primit un număr impresionant de propuneri din partea populaţiei", a declarat reprezentantul SGAE, însărcinat cu organizarea concursului.

Preşedintele Comitetului olimpic spaniol, Alejandro Blanco, a fost primul care a propus redactarea unor versuri pentru imnul naţional, motivându-şi iniţiativa prin dorinţa sportivilor spanioli premiaţi la competiţii internaţionale de a cânta imnul ţării lor în timpul ceremoniilor de înmânare a medaliilor.

Reprezentantul SGAE a precizat că autorităţile spaniole susţin iniţiativa, cuvintele propuse urmând să fie trimise la Institutul de muzicologie al Universităţii Madrid, astfel încât juriul format din oameni de ştiinţă şi muzicieni celebri să poată face o selecţie. În acest scop a fost numit preşedinte al juriului directorul Institutului de muzicologie, Emilio Casares. Data la care vor fi anunţate rezultatele nu a fost încă stabilită.

"După ce specialiştii vor formula recomandările, cele mai bune lucrări vor fi supuse atenţiei unui juriu de deputaţi, care vor stabili definitiv versurile imnului naţional", a anunţat sursa citată de RIA Novosti.

Imnul spaniol, intitulat "Marş regal" ("Marcha Real" sau "Marcha Grenadera"), datează din secolul al XVIII-lea. De-a lungul secolelor au fost compuse diverse texte pentru acest imn, în funcţie de monarhia aflată la putere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici