Specialităţi culinare şocante: Milkshake cu spermă de cal, scarabei în ciocolată sau larve prăjite

Neozeelandezii, mari amatori de sporturi extreme, au demonstrat că nu se tem să-şi asume riscuri nici în domeniul gastronomiei şi au inventat o băutură pe bază de lapte şi spermă de cal, inclusă în meniul unui festival culinar ce va avea loc luna viitoare.

412 afișări
Imaginea articolului Specialităţi culinare şocante: Milkshake cu spermă de cal, scarabei în ciocolată sau larve prăjite

Specialităţi culinare şocante: Milkshake cu spermă de cal, scarabei în ciocolată sau larve prăjite (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Această specialitate figurează la secţiunea "curiozităţi" a festivalului Wildfoods din Hokitika, o insulă din sudul Noii Zeelande. Vizitatorii vor putea să guste, totodată, scorpioni vii, scarabei în ciocolată şi larve prăjite.

"După asta, veţi fi la fel de viguros ca un armăsar", a declarat Lindsay Kerslake, un crescător de cai de curse, creatorul acelui milkshake.

Băutura cu spermă de cal, care va fi servită în cadrul acestui festival pe 12 martie, va avea trei arome: vanilie, ciocolată şi căpşuni. Între două înghiţituri, acest crescător de cai de curse le recomandă clienţilor să ia o înghiţitură dintr-o băutură energizantă.

Creat în urmă cu 22 de ani, festivalul Wildfoods are ca obiectiv principal "deschiderea papilelor gustative" ale vizitatorilor către experienţe gastronomice rustice şi insolite.

Cele mai multe dintre preparate, precum fripturile din carne de porc mistreţ sau alte specii de vânat, sunt de obicei apetisante, însă, în fiecare an, câteva preparate originale sunt incluse în meniu pentru a pigmenta evenimentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici