Stephen Moore, una din vocile adaptării radiofonice a ”Ghidului autostopistului galactic”, a murit la 81 de ani

Stephen Moore, care a interpretat vocea Androidului Paranoic, Marvin în adaptarea radiofonică a ”Ghidului autostopistului galactic/ The Hitchhiker's Guide to the Galaxy”, a murit la 81 de ani, anunţă BBC.

201 afișări
Imaginea articolului Stephen Moore, una din vocile adaptării radiofonice a ”Ghidului autostopistului galactic”, a murit la 81 de ani

Stephen Moore, una din vocile adaptării radiofonice a Ghidul autostopistului galactic”, a murit la 81

Stephen Moore a fost descris de Dirk Maggs, producătorul şi regizorul producţiei pentru radio a ” Ghidului autostopistului galactic” drept "bărbatul cel mai dulce, seducător şi prietenos".

Moore a interpretat vocea lui Marvin în cinci episoade ale adaptării pentru radio a celebrului roman S.F, şi în adaptarea pentru televiziune a aceleiaşi poveşti, în anii '80.

Primele adaptări ale ”Ghidului autostopistului galactic” au fost realizate pentru Radio 4 în 1978, revenind în undă în 2003.

Androidul Paranoic Marvin este un prototip eşuat al unui robot care prezintă ”personalităţile mai multor indivizi”, ceea ce îl aruncă în depresie.

Maggs a explicat faptul că "astfel a cucerit inimile oamenilor, Marvin e cel mai trist personaj, dar ascultătorii păreau să-l iubească. Vocea lui Stephen a obţinut acest lucru”.

A mai apărut în producţii de televiziune şi cinema. A jucat rolul maiorului Robert Steele în producţia lui Richard Attenborough, ”A Bridge Too Far/ Un pod prea îndepărtat”, din 1977, producţia care a avut în prim-plan personaje interpretate de Anthony Hopkins, Robert Redford, Sean Connery şi Michael Caine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici