Steven Spielberg şi Tom Hanks produc o nouă miniserie despre Al Doilea Război Mondial

Steven Spielberg şi Tom Hanks vor produce o nouă miniserie despre cel de-Al Doilea Război Mondial, pentru HBO, după alte două seriale realizate de cei doi cineaşti americani pentru reţeaua de televiziune - "Band of Brothers" şi "The Pacific".

869 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg şi Tom Hanks produc o nouă miniserie despre Al Doilea Război Mondial

Steven Spielberg şi Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

HBO a confirmat, vineri, că dezvoltă o a treia miniserie despre cel de-Al Doilea Război Mondial, în colaborare cu Tom Hanks şi Steven Spielberg, informează hollywoodreporter.com.

Noul serial are la bază cartea "Masters of the Air", de Donald L. Miller.

Parte dintr-o serie care include serialele "Band of Brothers" (2001) şi "The Pacific" (2010), noua miniserie, al cărei titlu nu a fost încă dezvăluit, va explora luptele aeriene văzute prin ochii soldaţilor din Eighth Air Force, cunoscută şi ca misiunea "The Mighty Eighth". Bărbaţii din "The Mighty Eighth" aveau rolul de a proteja interesele SUA prin misiuni de descurajare strategice şi prin puterea de luptă la nivel mondial.

Pentru această miniserie, Steven Spielberg şi Tom Hanks vor colabora din nou cu Gary Goetzman, de la casa de producţie Playtone, cu care au lucrat şi la realizarea "Band of Brothers" şi "The Pacific".

Noua miniserie reprezintă şi un angajament financiar foarte serios pentru reţeaua de televiziune HBO, a cărui valoare nu a fost dezvăluită. Totuşi, costurile de producţie ale miniseriei "Band of Brothers" s-au ridicat la 125 de milioane de dolari, în timp ce seria "The Pacific" a avut un buget de 200 de milioane de dolari. Alte milioane de dolari au fost cheltuite pentru promovarea celor două miniserii.

Însă "Band of Brothers" şi "The Pacific" se numără printre cele mai prestigioase proiecte dezvoltate de HBO, ambele câştigând numeroase distincţii.

"Band of Brothers" a primit 19 nominalizării la premiile Emmy şi a câştigat şase astfel de distincţii, miniseria câştigând şi Glob de Aur. "The Pacific" a primit opt premii Emmy în 2010, mai mult decât orice alt program de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici