Sting sărbătoreşte fără "nostalgie" 25 de ani de carieră solo, printr-un turneu mondial

Sting spune că nu este "nostalgic" în aceste zile, când sărbătoreşte 25 de ani de carieră solo, prin turneul "Back to bass", şi continuă să compună "multe piese noi", a declarat fostul solist al trupei The Police.

197 afișări
Imaginea articolului Sting sărbătoreşte fără "nostalgie" 25 de ani de carieră solo, printr-un turneu mondial

Sting (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu sunt o persoană foarte nostalgică. Nu îmi stă în fire. Pentru cei 25 de ani de carieră, am fost nevoit să privesc în urmă, în timp ce instinctul meu îmi spune întotdeauna să merg înainte", a declarat muzicianul britanic într-un interviu realizat în luna octombrie prin e-mail.

În ultimii ani, artistul britanic a ales să exploreze curente muzicale străvechi, precum cele clasice - cântece ale lutistului John Dowland (1563-1626) - sau ariile care îi amintesc de frigul matinal din copilăria sa petrecută în Newcastle, pe baza cărora a compus două discuri.

Artistul s-a inspirat şi din propria istorie, reformând grupul The Police pentru a susţine un turneu mondial, iar apoi a susţinut seria de concerte "Symphonicity", în cadrul cărora a reinterpretat piesele sale de succes, dar în versiune simfonică.

Acest sfert de secol de carieră solo a generat un box-set, lansat în 2011, şi apoi un turneu mondial "Back to bass".

Pentru turneul "Back to bass", muzicianul reia marile lui succese solo de după dizolvarea trupei The Police, precum "Englishman in New York", "Fields of Gold" şi "Shape of my heart".

El interpretează şi câteva piese ale fostei sale trupe, acompaniat de o trupă rock.

"După ce am cântat cu orchestre simfonice, am vrut să mă îndrept spre direcţia opusă, să revin la esenţial", afirmă Sting, care s-a remarcat la începutul carierei lui muzicale pentru talentul său de basist.

"Cu o trupă rock, poţi să fii spontan, să schimbi o tonalitate, un refren, în timp ce alături de o orchestră trebuie să te concentrezi şi să rămâi lipit de partitură", a precizat muzicianul britanic.

Cântăreţul, al cărui nume real este Gordon Sumner, nu doreşte să renunţe la a interpreta piesele lui de succes.

"Chiar într-un cântec precum «Roxanne», pe care l-am cântat probabil de mii de ori, există întotdeauna ceva nou de descoperit. E meseria mea să cânt aceste piese în fiecare seară cu pasiune şi cu acelaşi sentiment al descoperirii pe care îl aveam în momentul în care le-am compus", spune Sting.

Sting, care a împlinit de curând vârsta de 61 de ani, are şi alte proiecte: "După acest turneu, voi schimba ritmul şi voi continua să lucrez la o piesă de teatru pe care o scriu în aceste zile".

Cântăreţul lucrează deja de mai multe luni la această comedie muzicală - deşi el nu apreciază acest termen. Cu o acţiune plasată în Newcastle şi intitulată "The last ship", piesa spune povestea unor muncitori din construcţia navală care decid să îşi fabrice propriul vapor.

"Suntem încă la început, dar mă simt foarte inspirat. Am compus multe cântece noi pentru acest proiect. Este un domeniu complet nou pentru mine şi îl găsesc destul de pasionant", declară, plin de entuziasm, artistul britanic.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit 16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame.

Sting a susţinut trei concerte şi în România, cel mai recent dintre acestea fiind show-ul pe care muzicianul britanic l-a susţinut în iulie 2011, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici