Studiu: Cum poţi scăpa de furia provocată de gânduri? Metoda este una simplă

Un studiu realizat în Japonia a descoperit că scrierea pe o bucată de hârtie a reacţiei la un incident negativ şi apoi distrugerea acesteia, sau mototolirea hârtiei şi aruncarea ei la coşul de gunoi, te poate ajuta să scapi de furie.

2080 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cum poţi scăpa de furia provocată de gânduri? Metoda este una simplă

Studiu: Cum poţi scăpa de furia provocată de gânduri? Metoda este una simplă

Cercetarea a fost publicată în revista Nature şi se bazează pe studiile privind asocierea dintre cuvântul scris şi reducerea furiei, precum şi pe cercetările care arată cum interacţiunile cu obiectele fizice pot controla starea de spirit a unei persoane.

La studiu au participat 50 de studenţi, care au fost rugaţi să scrie opinii scurte despre o problemă socială importantă, cum ar fi dacă fumatul în public ar trebui să fie interzis. Apoi, evaluatorii au acordat intenţionat punctaje scăzute lucrărilor în ceea ce priveşte inteligenţa, interesul, amabilitatea, logica şi raţionalitatea. Pentru o măsură bună, evaluatorii au adăugat şi comentarii jignitoare. Ulterior, studenţii au fost rugaţi să scrie pe bucăţi de hârtie gândurile furioase pe care le-au avut după ce au primit feedback-ul negativ din partea evaluatorilor.

După acest experiment, unii studenţi au fost solicitaţi să arunce sau să distrugă hârtia pe care şi-au scris gândurile, în timp ce alţii au trebuit să păstreze bucata de hârtie. Cei care au aruncat hârtia au scăpat de furie, iar ceilalţi, care au păstrat-o, au înregistrat doar o mică scădere a gradului de furie.

,,Ne aşteptam ca metoda noastră să suprime furia într-o anumită măsură", a declarat Nobuyuki Kawai, cercetător principal al studiului de la Universitatea Nagoya, potrivit The Guardian. ,,Cu toate acestea, am fost uimiţi de faptul că furia a fost eliminată aproape în întregime", a completat expertul.

Cercetătorii au concluzionat că ,,semnificaţia eliminării joacă un rol critic" în reducerea furiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici