VIDEO  STUDIU Instinctul de a dansa pe muzică nu este întâlnit numai la oameni. Animalele care se mişcă pe ritmul lui Mozart

  • Şobolanii se mişcă instinctiv pe muzică şi pot dansa pe ritmul lui Mozart, au descoperit oamenii de ştiinţă.
  • Şobolanilor li s-a cântat Sonata pentru două piane în Re Major de Mozart în patru timpi diferiţi.
639 afișări
Imaginea articolului STUDIU Instinctul de a dansa pe muzică nu este întâlnit numai la oameni. Animalele care se mişcă pe ritmul lui Mozart

Sursa foto: Twitter

Până acum, se credea că dansul pe ritm este o abilitate exclusiv umană, însă oamenii de ştiinţă japonezi au descoperit că şobolanilor le place să danseze la fel de mult ca şi nouă.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au dotat şobolanii cu un echipament care putea detecta chiar şi cele mai mici mişcări ale capului, potrivit Independent.
 
De asemenea, şobolanilor li s-au pus piesele ”Born This Way” de Lady Gaga, ”Another One Bites the Dust” de Queen, ”Beat It” de Michael Jackson şi ”Sugar” de Maroon 5. 
 
În experiment au fost implicaţi 10 şobolani, cărora li s-au cântat fragmente de un minut din Sonata pentru două piane în Re Major de Mozart. Acestea au fost cântate la 75 la sută, 100 la sută, 200 la sută şi 400 la sută din viteza originală.
 
Douăzeci de oameni au luat, de asemenea, parte la studiu. Oamenii de ştiinţă au descoperit că atât şobolanii, cât şi oamenii au bătut cel mai convingător în ritmul muzicii atunci când aceasta era în intervalul 120-140 de bătăi pe minut.
 
Dr. Takahashi a concluzionat: „Rezultatele noastre sugerează că temperatura optimă pentru sincronizarea ritmurilor depinde de constanta de timp din creier”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici