Suma de 267.000 euro, strânsă la Halloween Charity Ball, pentru educaţia preşcolară a copiilor săraci

Suma de 267.000 de euro a fost strânsă, sâmbătă seară, la Halloween Charity Ball, eveniment la care au participat 500 de persoane preocupate de educaţia preşcolară a copiilor săraci din România, fondurile obţinute urmând a fi folosite în programul "Fiecare Copil în Grădiniţă" al Asociaţiei OvidiuRo.

159 afișări
Imaginea articolului Suma de 267.000 euro, strânsă la Halloween Charity Ball, pentru educaţia preşcolară a copiilor săraci

Suma de 267.000 euro, strânsă la Halloween Charity Ball,pentru educaţia preşcolară a copiilor săraci

Sâmbătă seară, Asociaţia OvidiuRo a sărbătorit, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, 10 ani de existenţă şi a strâns în seara evenimentului suma de 267.000 de euro, o contribuţie importantă la bugetul organizaţiei pentru 2015, an în care programul "Fiecare Copil în Grădiniţă va sprijini 2.200 de copii. Acest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniţă, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi şansa de a merge pregătiţi la şcoală şi de a se integra mai târziu în societate ca persoane active, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a participat la eveniment alături de fiica sa, a declarat: "Programul «Fiecare Copil în Grădiniţă» este un model de bună practică în domeniul educaţiei preşcolare, care ar trebui extins la nivel naţional. Următoarea rundă de programe finanţate din fonduri europene ar trebui să includă educaţia preşcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociaţia OvidiuRo, prin care autorităţi publice locale, profesori şi părinţi lucrează împreună în beneficiul copiilor".

În ton cu tema balului - "Magia Filmului" - , unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea premiilor speciale. Actriţa Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius, regizorul lungmetrajului "Artistul/ The Artist", i-au oferit criticului de film Irina Margareta Nistor premiul Friedrich Niemann - Lifetime Achievement Award, care recunoaşte contribuţiile individuale extraordinare.

Irina Margareta Nistor a tradus şi dublat peste 3.000 de filme străine distribuite pe casete video în perioada comunistă, deschizând astfel o uşă către lumea liberă. Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius se află în România la invitaţia regizorului Cristian Mungiu de a participa la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest (24 - 30 octombrie).

Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaţilor, a oferit Consiliului Judeţean Cluj premiul pentru cea mai bună adaptare a programului "Fiecare Copil în Grădiniţă", acesta fiind primul judeţ din ţară care se implică şi financiar în implementarea acestui program. Premiul pentru cea mai îndelungată sponsorizare a fost oferit companiei KMG International (fostul Rompetrol Grup) pentru cei 10 ani de susţinere a activităţilor organizaţiei OvidiuRo. Compania românească Dedeman, care susţine programul «Fiecare Copil în Grădiniţă» de câţiva ani şi care în acest an şi-a mărit susţinerea financiară, a primit premiul pentru cel mai nou investitor major.

Cea de-a şaptea ediţie a Halloween Charity Ball a fost prezentată de Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci.

Sub sloganul "Fiecare Donator e Câştigător", moment prezentat de Cabral Ibacka, Adela Vrînceanu Celibidachi şi Bryan Jardine, a fost donată suma de 55.000 de euro. Cei mai generoşi donatori au fost Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, familia Celibidachi şi alţi doi donatori, care au dorit să rămână anonimi.

Cântăreţii Mihai Chiţu, Iuliana Puşchilă şi Lucia au încântat publicul, iar trupa Robin and the Backstabbers şi Moty Dance Studio au transformat sala de bal într-un ring de dans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici