Supraveghere video a oraşului New York

Proiectul de supraveghere prin camere video a oraşului New York contravine dreptului la intimitate al locuitorilor metropolei americane, dar va spori securitatea acestora, a declarat primarul Michael Bloomberg, citat de Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Supraveghere video a oraşului New York

Supraveghere video a oraşului New York

"Trebuie să facem ceva pentru a transforma oraşul într-unul mai sigur. Din păcate, proiectul încalcă într-o anumită măsură drepturile voastre", a declarat Bloomberg într-o conferinţă de presă.

Comentariile sale vin în urma unei deplasări efectuate la Londra, unde a vizitat reţeaua de camere de supraveghere şi bariere din centrul financiar al capitalei britanice.

Bloomberg a declarat că a fost impresionat să descopere cel puţin două camere video în fiecare vagon de metrou, precizând că reţeaua de transport în comun din New York ar trebui să recurgă la măsuri similare de securitate.

Reţeaua de metrou din New York nu este echipată cu camere de supraveghere video, deşi unele staţii de metrou şi o serie de linii de transport de suprafaţă sunt dotate cu astfel de sisteme de securitate, a declarat Jeremy Soffin, purtător de cuvânt al administraţiei locale a transporturilor.

Bloomberg a propus, anul trecut, un proiect în valoare de 90 de milioane de dolari similar celui din centrul financiar londonez, care va viza zona limitrofă Wall Street, unde măsurile de securitate au fost consolidate după atentatele din septembrie 2001.

Reţeaua va cuprinde 3.000 de camere video amplasate în spaţii publice şi private şi alte echipamente de supraveghere, alături de bariere mobile, şi ar putea fi implementată până la sfârşitul anului 2009, potrivit comandantului Ray Kelly din cadrul departamentului de poliţie din New York.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici