Teatrul pierdut al împăratului Nero a fost găsit sub grădina unui viitor hotel

Ruinele Teatrului lui Nero, un teatru imperial la care se face referire în textele romane antice, dar care nu a fost găsit niciodată, au fost descoperite sub grădina unui viitor hotel Four Seasons, la câţiva paşi de Vatican.

826 afișări
Imaginea articolului Teatrul pierdut al împăratului Nero a fost găsit sub grădina unui viitor hotel

Sursa foto: AP

Arheologii din Roma au excavat adânc sub grădina împrejmuită de ziduri a Palazzo della Rovere începând din 2020, ca parte a renovărilor planificate la clădirea renascentistă cu fresce.
 
Palatul este sediul unui vechi ordin cavaleresc de la Vatican, care închiriază spaţiul unui hotel pentru a strânge bani pentru creştinii din Ţara Sfântă.
 
Guvernatorul general al Ordinului Sfântului Mormânt din Ierusalim, Leonardo Visconti di Modrone, a confirmat, în timpul unei conferinţe de presă care a anunţat descoperirea, că lanţul hotelier care urma să ocupe locul este Four Seasons. Rapoartele de presă au afirmat că hotelul ar trebui să fie deschis la timp pentru jubileul Vaticanului din 2025, când se estimează că 30 de milioane de vizitatori şi pelerini vor vizita Roma.
 
Oficialii au declarat că descoperirile au fost "excepţionale", deoarece au oferit o perspectivă rară asupra unei perioade din istoria romană, de la imperiu până în secolul al XV-lea. Printre descoperiri s-au numărat pahare de sticlă colorată din secolul al X-lea şi piese de ceramică neobişnuite, relatează The Guardian.
 
Marzia Di Mento, arheologul-şef al sitului, a declarat că, anterior, fuseseră găsite doar şapte potire de sticlă din acea epocă, iar săpăturile din acest sit au scos la iveală alte şapte.
 
Arheologii au găsit coloane de marmură şi tencuială decorată cu foiţă de aur, ceea ce i-a determinat să concluzioneze că Teatrul lui Nero la care se face referire în textele lui Pliniu cel Bătrân, autorul şi filosoful roman antic, se afla într-adevăr în acest sit, chiar lângă râul Tibru.
 
Oficialii au declarat că antichităţile vor fi duse la un muzeu, în timp ce ruinele structurii teatrului în sine vor fi acoperite din nou după ce toate studiile vor fi finalizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici