"The Dark Knight" - record de încasări pentru prima zi de difuzare (Video)

"Cavalerul negru/ The Dark Knight", cel mai recent film din seria "Batman", a stabilit, vineri, un record de box office în ziua lansării în cinematografele nord-americane, cu încasări de 66,4 milioane de dolari, potrivit distribuitorului Warner Bros., informează BBC.

158 afișări
Imaginea articolului "The Dark Knight" - record de încasări pentru prima zi de difuzare (Video)

"The Dark Knight" - record de încasări pentru prima zi de difuzare

Recordul anterior de încasări pentru prima zi de difuzare - 59,8 milioane de dolari - a fost stabilit anul trecut de producţia "Omul Păianjen 3", potrivit reprezentanţilor studioului.

"Cavalerul negru", în regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale în rolul lui Batman, a avut un buget de 185 de milioane de dolari.

Criticii au apreciat pozitiv filmul, care îl are în distribuţie şi pe actorul Heath Ledger, decedat în urma unei supradoze de medicamente, în ianuarie, la vârsta de 28 de ani. El interpretează în film rolul Joker.

Fanii actorului susţin că acesta ar trebui să primească un premiul Oscar postum.

Săptămâna trecută, colegii de platou ai lui Ledger au adus un omagiu memoriei lui la premiera mondială a filmului, care a avut loc la New York.

"Suntem entuziasmaţi de reacţia generată de «Cavalerul negru», în primul rând din partea criticilor şi, mai recent, din partea publicului. Suntem mândri de acest film. Face parte din magia industriei filmului să vezi cum o producţie se remarcă printre atâtea altele", a spus Dan Fellman, şeful departamentului de distribuţie al Warner Bros.

"Cavalerul negru" va avea premiera în cinematografele româneşti pe 25 iulie.

Producţia anterioară din seria "Batman", intitulată "Batman - Începuturi" (2005), a avut încasări de 49 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare în America de Nord şi de 372 de milioane de dolari la nivel mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici