"The Wrestler", marele câştigător la Spirit Awards 2009 (Galerie Video şi Foto)

Drama "The Wrestler", de Darren Aronofsky, a fost desemnată filmul anului la Spirit Awards, versiunea comunităţii americane a filmului independent pentru premiile Oscar, care a avut loc sâmbătă, la Santa Monica.

65 afișări
Imaginea articolului "The Wrestler", marele câştigător la Spirit Awards 2009 (Galerie Video şi Foto)

"The Wrestler", marele câştigător la Spirit Awards 2009 - Mickey Rourke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, Mickey Rourke, în vârstă de 56 de ani, protagonistul filmului "The Wrestler" - nominalizat la premiile Oscar - a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun actor.

Acesta este cel mai recent premiu, dintr-o lungă serie, câştigat de Rourke în acest sezon. Actorul american, care a câştigat recent şi premiul BAFTA, dar şi un Glob de Aur, este considerat favorit în cursa pentru premiul Oscar, alături de Sean Penn, nominalizat pentru interpretarea lui Harvey Milk, activistul pentru drepturile comunităţii gay din San Francisco, în filmul "Milk".

Filmul "The Wrestler" reprezintă marea întoarcere a lui Rourke pe marile ecrane, după mulţi ani de pauză în care actorul s-a luptat cu dependenţa de droguri şi alcool. Considerat a fi o evidentă paralelă cu viaţa personală a actorului, filmul prezintă povestea unui bătrân luptător de wrestling, aflat la sfârşit de carieră, care decide, în ciuda sfaturilor date de medici, să profite de o ultimă şansă pentru a reveni în ring.

În discursul său de mulţumire, Rourke i-a dedicat victoria regizorului filmului, Darren Aronofsky, dar şi câinelui său chihuahua care a murit în urmă cu câteva zile. "Am primit mii de scrisori de la necunoscuţi, dar şi de la oameni care mă cunosc, în legătură cu câinele meu Loki, care a murit în urmă cu câteva zile. Acesta este pentru tine, baby", a spus Rourke.

"Mulţumesc, Darren Aronofsky, pentru că ai crezut în mine. Regizorii ca Darren apar cam o dată la 25 de ani", a adăugat Rourke.

La aceeaşi ceremonie, premiul pentru cel mai bun rol principal feminin a revenit Melissei Leo, de asemenea nominalizată la Oscar, pentru interpretarea din drama "Frozen River".

Tom McCarthy a câştigat premiul pentru regie, pentru "The Visitor", film al cărui protagonist, Richard Jenkins, este nominalizat la premiile Oscar.

La categoria "cel mai bun rol secundar", actriţa spaniolă Penelope Cruz a fost premiată pentru interpretarea din filmul "Vicky Cristina Barcelona", pentru care a obţinut şi o nominalizare la premiul Oscar. De asemenea, regizorul filmului, Woody Allen, a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun scenariu.

Totodată, James Franco a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea lui Scott Smith, partenerul de viaţă al politicianului Harvey Milk, un celebru activist pentru drepturile comunităţii gay, în "Milk", de Gus Van Sant, film care i-a adus premiul pentru cel mai bun scenarist debutant scriitorului Dustin Lance Black.

Spirit Awards, una dintre cele mai prestigioase gale din calendarul hollywoodian, a avut loc la Santa Monica Beach, cu o zi înainte de premiile Academiei americane de film.

Aflate la a 24-a ediţie, Spirit Awards, onorează filmele americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio - potrivit datelor compilate, în 2006, de Motion Picture Association of America.

În fiecare an, o parte din câştigătorii premiilor Independent Spirit obţin şi câte un premiu Oscar. Anul trecut, în acest grup a fost inclusă scenarista debutantă Diablo Cody, pentru "Juno".

Printre ceilalţi câştigători ai serii s-au numărat "În clasă/ Entre Les Murs", de Laurent Cantet, care a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, în timp ce premiul pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei "Man on Wire", iar premiul John Cassavetes pentru cel mai bun film cu un buget sub 500.000 de dolari a revenit lui Alex Holdridge, pentru "In Search of a Midnight Kiss".

Premiul Robert Altman, acordat pentru regizor, director de casting şi distribuţie, a fost anunţat odată cu nominalizările şi a revenit filmului "Synecdoche, New York", în regia lui Charlie Kaufman, în care au jucat Philip Seymour şi Catherine Keener.

The Wrestler

Frozen River

The Visitor

Vicky Cristina Barcelona

Milk

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici