Theodor Paleologu: "Îmi place rechinul putrezit islandez"

George Butunoiu, fostul ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu sunt iniţiatorii unui grup de atitudine care luptă prin intermediul unui site împotriva restaurantelor care dau mâncare proastă bucureştenilor. Joi, a fost lansat site-ul restograf.ro care conţine evaluări şi descrieri ale restaurantelor din Bucureşti, topuri, ştiri, comentarii şi dezbateri.

89 afișări
Imaginea articolului Theodor Paleologu: "Îmi place rechinul putrezit islandez"

Theodor Paleologu: "Îmi place rechinul putrezit islandez" (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Îi criticăm pe cei care vând mâncare proastă, îi lăudăm pe cei care fac mâncare bună. O să avem o serie de evenimente, poate la un moment dat o să avem nişte legislative legate de gastronomie, de protecţia consumatorului, de securitatea alimentară", spune George Butunoiu.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu e de acord că la dineurile oficiale din România nu se mănâncă foarte bine.

"În dineurile oficiale româneşti, adesea nu se mănâncă prea grozav. Este şi un fel de teamă pe care o au oamenii de putere din România, de a nu fi percepuţi ca rupţi de popor, ca elitişti. E o preocupare legitimă, nu contest lucrul ăsta. Pe de altă parte, nu trebuie neglijată dimensiunea protocolară a unui dineu bine făcut. Şi am avut responsabilitatea, mai cu seamă ca ambasador, de a organiza dineuri şi mi-am dat seama cât de important este să faci un dineu cum trebuie, un dineu elegant, plăcut, şi nu e vorba numai de mâncare aici", a declarat pentru Gândul Theodor Paleologu, fost ambasador în Danemarca. A apreciat rafinamentul culinar al prinţului consort al Danemarcei.

"A şi scris cărţi de bucate şi pot spune că a adus mâncarea la curtea regală daneză la un nivel remarcabil. Şi e un merit important, tocmai pentru că este şi om de cultură", spune Theodor Paleologu.

El unul se consideră "mâncăcios" şi "foarte ecumenic". "Mănânc de toate, sunt foarte curios, trebuie să ai curiozitate chiar şi pentru feluri de mâncare exotice. Îmi place mult bucătăria vietnameză, îmi place bucătăria thailandeză, sunt mare amator de sushi. Şi unele ciudăţenii scandinave îmi plac foarte mult: rechinul putrezit islandez, de exemplu. Chiar e putrezit, numai că evident nu este periculos pentru sănătate, au o metodă a lor de a-l pregăti", a spus pentru Gândul fostul ministru al Culturii, unul dintre iniţiatorii grupului de atitudine care luptă împotriva mâncării de proastă calitate.

Citeşte mai multe despre dineurile oficiale româneşti pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici