Thrillerul "Heli", premiat pentru regie la Cannes, în cinematografele româneşti, din 8 noiembrie - VIDEO

Thrillerul "Heli", în regia mexicanului Amat Escalante, premiat pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 8 noiembrie, informează distribuitorii, Asociaţia Culturală Macondo.

238 afișări
Imaginea articolului Thrillerul "Heli", premiat pentru regie la Cannes, în cinematografele româneşti, din 8 noiembrie - VIDEO

Thrillerul "Heli", premiat pentru regie la Cannes, în cinematografele româneşti, din 8 noiembrie - VIDEO

"Heli" este una dintre cele mai recente producţii mexicane aclamate de critica internaţională. Un thriller de un realism cutremurător, filmul are o poveste sumbră: Heli este un băiat din Mexic, care duce o viaţă obişnuită, într-o familie normală. Viaţa lui se schimbă radical după ce sora lui, Estela, se îndrăgosteşte. Ea trăieşte prima ei poveste de dragoste alături de tânărul Beto, care vrea să fugă cu ea şi să se căsătorească. Dorind o viaţă mai bună, Beto fură droguri, iar, din acel moment, firul poveştii se încâlceşte. Încercarea lor de a-şi îndeplini visul face ca familia Estelei să resimtă consecinţele unui conflict de o violenţă devastatoare. Într-o lume a drogurilor, a corupţiei şi a cruzimii endemice, Heli încearcă să îşi ţină familia unită şi o ajută din răsputeri pe sora lui, Estela, să înfrunte traumele resimţite. Filmul include scene de tortură, violenţă şi nuditate extreme, greu de digerat, dar arată realitatea aşa cum este ea, potrivit distribuitorilor.

Amat Escalante se numără printre regizorii mexicani care au cucerit deja publicul şi presa internaţională, alături de Alejandro González Iñárritu şi Alfonso Cuarón.

Escalante calcă pe urmele lui Carlos Reygadas, care a obţinut şi el premiul pentru regie la Cannes, în 2012, cu filmul "Post Tenebras Lux". Reygadas, unul dintre cei mai renumiţi regizori mexicani, l-a sprijinit pe Escalante încă de la primul film, "Sangre/Sânge", iar "Heli" a fost editat în studiourile sale timp de cinci luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici