Tiffany Two, cea mai vârstnică pisică din lume. Ce vârsta are

Tiffany Two, cea mai vârstnică pisică din lume în prezent, a împlinit 27 de ani vineri, 13 martie, şi are o stare de sănătate foarte bună, potrivit stăpânei sale, citată de fr.news.yahoo.com.

478 afișări
Imaginea articolului Tiffany Two, cea mai vârstnică pisică din lume. Ce vârsta are

Tiffany Two, cea mai vârstnică pisică din lume, a împlinit 27 de ani (Imagine: Guinness World Records)

Tiffany Two, o pisică neagră cu pete maronii care locuieşte în California, şi-a confirmat încă o dată statutul de "decană de vârstă a felinelor", sărbătorind weekendul trecut împlinirea vârstei de 27 de ani. Stăpâna ei a cumpărat-o cu 10 dolari în 1988, pe când Tiffany avea vârsta de doar şase săptămâni. "Este cea mai rentabilă «achiziţie» pe care am făcut-o vreodată!", a declarat, amuzată, stăpâna ei.

În prezent, pisicile trăiesc, în medie, între 15 şi 20 de ani. Această durată de viaţă a înregistrat în ultimii ani o creştere constantă, graţie progreselor făcute de medicina veterinară şi ameliorării alimentaţiei.

Tiffany Two primeşte în fiecare zi o hrană variată şi, potrivit proprietarei sale, sănătatea îi permite încă să urce scările din casa în care locuieşte şi să iasă la plimbare în grădină.

Recordul de longevitate pentru o pisică este însă deţinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, pe 6 august 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici