Tom Cruise a testat un monopost de Formula 1

Tom Cruise, producător şi star al filmului "Mission: Impossible Ghost Protocol", care apare în cinematografe pe 21 decembrie, a luat o pauză de la munca de postproducţie pentru a accepta o invitaţie de a testa monopostul Red Bull Racing Formula One în sudul Californiei, informează un comunicat.

158 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise a testat un monopost de Formula 1

Tom Cruise a testat un monopost de Formula 1 (Imagine: www.redbullusa.com)

David Coulthard, câştigător a 13 Grand Prix-uri şi fost pilot Red Bull Racing, a fost instructorul lui Cruise, cu ajutorul unei echipe de 12 oameni, care a venit special de la baza echipei din Marea Britanie.

Cruise, un fan declarat al motorsportului, care a condus numeroase maşini de curse de-a lungul anilor, dar niciodată o maşină de Formula 1, a ajuns la viteza maximă de 291 de km/h, cu doar patru kilometri mai puţin decât viteza maximă atinsă de Coulthard, după ce a condus o maşină de 850 de cai putere în jurul circuitului de 4 kilometri Willow Springs, din Rosamond, California.

Cruise a parcurs 24 de tururi în timpul sesiunii de şapte ore, care a început cu Cruise şi Coulthard parcurgând circuitul cu o maşină de serie, pentru a se familiariza cu liniile optime ale circuitului, înainte ca Coulthard să îi arate lui Cruise complexitatea maşinii.

Între marginile de protecţie ale circuitului, echipa a revăzut analiza telemetrică a maşinii cu Cruise, comparând-o cu analiza turului lui Coulthard. Cruise şi-a îmbunătăţit timpul iniţial cu aproape 11 secunde până la ultimul tur.

"Tom chiar se pricepe. Am fost surprins că a învăţat atât de repede şi chiar este un şofer desăvârşit", a declarat Coulthard. "Reacţiile sale au fost incredibile, luând în considerare cât de complicat este să conduci o maşina de Formula 1. Este un tip care duce maşina până la limita în viaţa de zi cu zi. Ziua de azi nu a fost una monotonă. Tom chiar m-a impresionat", a declarat Coulthard

Formula 1 este cea mai sofisticată şi populară formă de motorsport din lume, cu mai mult de 520 de milioane de fani la nivel global. Campionatul se întoarce în America în 2012, după o absenţă de cinci ani. Grand Prix-ul din Statele Unite va fi organizat la Circuit of the Americas în Austin, Texas, care este momentan în construcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici