Tom Cruise îşi dorea în copilărie să îl ucidă pe Hitler (Video)

Actorul american Tom Cruise, care nu reuşeşte să îl asasineze pe Hitler în cel mai recent film al său, "Valkyrie", a declarat recent că îşi dorea în copilărie să îl ucidă pe dictatorul nazist.

41 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise îşi dorea în copilărie să îl ucidă pe Hitler (Video)

Tom Cruise îşi dorea în copilărie să îl ucidă pe Hitler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În filmul "Valkyrie", inspirat dintr-o întâmplare reală, care prezintă încercarea nereuşită a unor soldaţi germani de a îl asasina pe Hitler, Cruise interpretează rolul colonelului Claus Von Stauffenber, care plasează o servietă-capcană sub biroul lui Hitler din cartierul general al naziştilor. Un birou din lemn masiv i-a salvat viaţa lui Hitler, iar Stauffenberg a fost executat împreună cu ceilalţi conspiratori.

"Întotdeauna am vrut să îl ucid pe Hitler, îl urăsc", a declarat Cruise în timpul conferinţei de presă de la Seul, unde actorul se află pentru a promova acest film.

"În copilărie, când învăţam la istorie şi citeam diferite documente, mă întrebam de ce nu a încercat cineva să îi reziste şi să îl oprească?", a mărturisit actorul american. "Apoi am citit scenariul care mi s-a părut captivant", a declarat Cruise.

Moştenirea lăsată de Stauffenberg ajută la alinarea sentimentului de vină pe care germanii îl resimt şi în prezent faţă de Al Doilea Război Mondial şi de Holocaust.

Cu toate acestea, germanii s-au opus eforturilor lui Cruise de îl interpreta cât mai bine pe Stauffenberg, din cauza legăturilor pe care actorul american le are cu scientologia, o mişcare înfiinţată în anii 1950 de scriitorul de science-fiction L. Ron Hubbard.

Germania, care nu recunoaşte scientologia ca religie, ci o priveşte ca pe un cult, a îngreunat accesul producătorilor care doreau să filmeze în clădirea Bendlerblock, locul unde Stauffenberg a fost executat.

"Nu mai auzisem această poveste înainte... a fost o aventură extraordinară să mă aflu acolo şi să filmez în aceleaşi locuri în care s-a aflat şi Stauffenberg. A fost o experienţă puternică pentru mine şi sper că acest lucru va fi simţit şi de spectatori", a declarat Cruise.

Filmul "Valkyrie", în regia lui Bryan Singer, a avut premiera în Statele Unite pe 25 decembrie şi a infirmat pronosticurile scepticilor, ajungând pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, imediat după Crăciun.

Filmul va avea premiera pe continentul asiatic pe 22 ianuarie la Seoul, iar în România pe 30 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici