Tom Cruise, premiat pentru "curaj", în Germania

Actorul american Tom Cruise va fi premiat, joi, pentru voinţa de a-şi asuma riscuri cu filmele sale, la cea de-a 59-a ediţie a premiilor Bambi, acordate de compania germană Hubert Burda Media, ceremonie care are loc la Duesseldorf, Germania.

2 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise, premiat pentru "curaj", în Germania

Tom Cruise, premiat pentru "curaj", în Germania

Potrivit companiei Hubert Burda Media, Cruise este premiat pentru faptul că a realizat proiecte curajoase, care nu ar fi fost realizate de alţii, printre acestea numărându-se cel mai recent film al său, "Valkyrie", în care acesta interpretează rolul ofiţerului care, pe 20 iulie 1944, a încercat să-l asasineze pe Adolf Hitler, Claus von Stauffenberg.

"Tom Cruise aduce la cunoştinţa publicului internaţional o poveste care nu a mai constituit până acum o temă pentru producţiile hollywoodiene: Rezistenţa germană împotriva celui de-al Treilea Reich", a indicat juriul competiţiei într-un comunicat.

Tom Cruise a întâmpinat mai multe probleme din cauza acestui film, inclusiv din partea unor ministere germane.

Astfel, Cruise şi producătorii filmului nu au primit permisiunea de a filma la un mausoleu din Berlin unde ofiţerul german a fost executat, pentru că este o vedetă "controversată" şi riscă să creeze în spiritul public o legătură "contradictorie" între "curajul civic al unui bărbat care s-a angajat să lupte împotriva totalitarismului", pe de o parte, şi "o cvasi-operaţiune scientologică", de cealaltă parte. De asemenea, o parte din familia ofiţerului a fost împotriva acestui lucru pentru că se temea că actorul se va folosi de ocazie pentru a face propagandă religiei scientologice.

În schimb, Cruise a primit sprijin din partea singurului supravieţuitor dintre ofiţerii germani implicaţi în complotul împotriva lui Hitler, dar şi din partea unor regizori germani, precum Florian Henckel von Donnersmarck, recompensat anul acesta cu premiul Oscar pentru film străin, pentru "Viaţa celorlalţi".

În cele din urmă, în această toamnă, Cruise a primit permisiunea de a filma la Bendlerblock, mausoleul din Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici