Tommy Morrison, fost campion mondial la categoria grea, a decedat la 44 de ani - VIDEO, FOTO

Fostul campion mondial la categoria grea, Tommy Morrison, care s-a remarcat şi în filmul de succes Rocky V, unde l-a avut ca partener pe Sylvester Stallone, a decedat, duminică, la vârsta de 44 de ani, după ce în urmă cu mai mulţi ani a fost diagnosticat cu virusul HIV.

13272 afișări
Imaginea articolului Tommy Morrison, fost campion mondial la categoria grea, a decedat la 44 de ani - VIDEO, FOTO

Tommy Morrison, fost campion mondial la categoria grea, a decedat la 44 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tommy Morrison este un cunoscut pugilist din anii '90, care a cucerit titlul mondial la categoria grea, versiunea WBO, într-un meci cu legendarul George Foreman (în 1993).

În 1988, Morrison se remarcase în filmul Rocky V.

Morrison, cunoscut sub numele de "The Duke", a avut un palmares de 49 de victorii, din care 44 prin KO, şi trei înfrângeri în întreaga carieră.

După ce a câştigat titlul în 1993, au început discuţii privind un meci cu Lennox Lewis, însă în final Morrison a boxat cu necunoscutul Michael Bentt, în faţa căruia a pierdut centura mondială. În 1995, Morisson a boxat şi în compania lui Lennox Lewis, el fiind învins.

În 1996, pugilistul american a fost diagnosticat cu virusul HIV, el pierzându-şi licenţa de boxer în statul Nevada. Morrison a fost printre primii sportivi diagnosticaţi cu virusul HIV, viaţa sa schimbându-se radical după această veste.

După mai mulţi ani de pauză, în 2006, Tommy Morrison a susţinut că testul său a fost fals pozitiv la virusul HIV şi şi-a anunţat intenţia de a boxa din nou, ceea ce s-a întâmplat în 2007.

Potrivit Daily Mail, mama lui Morrison, Diana, a declarat cã fiul său nu a acceptat că ar avea HIV încă din momentul în care a primit primele rezultate.

"Ura să ştie că oamenii cred că are HIV. El şi-a făcut implant pectoral pentru a părea mai mare şi mai puternic. Însă, implanturile au fost ulterior scoase din cauza unei infecţii. În ultimul an, Tommy a stat la pat şi a fost hrănit printr-un tub. Nu mai putea vorbi şi respira asistat", a declarat mama fostului sportiv.

Viaţa lui Tommy Morrison a fost marcată şi de numeroase probleme cu legea, el fiind condamnat de mai multe ori pentru conducerea sub influenţa alcoolului, deţinerea unei arme de foc, posesie de droguri şi vătămare corporală. El a primit condamnări cu suspendare, amenzi şi muncă în folosul comunităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici