Tony Bennett, cel mai în vârstă artist care ajunge pe primul loc în topul Billboard

Cântăreţul american Tony Bennett şi-a doborât propriul record şi a devenit, la vârsta de 88 de ani, cel mai în vârstă artist în viaţă care a lansat un album ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200, miercuri, graţie compilaţiei sale de duete cu Lady Gaga, informează Reuters.

134 afișări
Imaginea articolului Tony Bennett, cel mai în vârstă artist care ajunge pe primul loc în topul Billboard

Tony Bennett si Lady Gaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Cheek to Cheek", ce include coveruri interpretate de Tony Bennett şi Lady Gaga după o serie de cântece celebre, precum "Anything Goes" şi "Let's Face The Music And Dance", s-a vândut în 131.000 de copii în prima săptămână după lansare, potrivit cifrelor oficiale comunicate de Nielsen SoundScan.

Precedentul record era deţinut tot de Tony Bennett, care devenise cel mai în vârstă cântăreţ cu un album ajuns pe primul loc în topul Billboard în anul 2011, pe când artistul avea vârsta de 85 de ani. Acea compilaţie, intitulată "Duets", a inclus şi un duet cu Lady Gaga.

"Cheek to Cheek" este cea de-a doua compilaţie de cântece celebre care ajunge în fruntea topului Billboard 200 în ultimele două săptămâni, după albumul "Partners", lansat de Barbra Streisand, care a debutat săptămâna trecută pe primul loc în topul american.

"Partners" a coborât pe locul al treilea în această săptămână, fiind devansat şi de materialul discografic "Big Revival" al cântăreţului de muzică country Kenny Chesney, care a debutat pe locul al doilea după ce a înregistrat vânzări de 130.000 de copii.

Următoarele poziţii din topul Billboard 200, care măsoară atât vânzările de albume pe suporturi clasice, cât şi vânzările digitale, din toate genurile muzicale, sunt ocupate de trupa indie-rock britanică Alt-J, care se află pe locul al patrulea cu albumul "This Is All Your", şi grupul a cappella Pentatonix, aflat pe locul al cincilea, cu albumul "PTX, Vol. III".

În săptămâna care s-a încheiat pe 28 septembrie, totalul albumelor vândute în Statele Unite a fost de 4,4 milioane de unităţi, în scădere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce totalul vânzărilor de albume pe întreg anul 2014 a ajuns la 175.71 milioane de unităţi, în scădere tot cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, relatează revista Billboard.

Tony Bennett, recompensat de-a lungul timpului cu 16 premii Grammy, considerate Oscarurile muzicii americane, şi-a început cariera în urmă cu 60 de ani. Cântăreţul american Tonny Bennett este considerat o legendă a muzicii jazz, printre ale cărui cântece de succes se numără "I Left My Heart in San Francisco" şi "Rags to Riches". Acesta a devenit, în 2011, la vârsta de 85 de ani, cel mai în vârstă artist ajuns pe primul loc în topul Billboard al vânzărilor de albume din SUA, graţie albumului de duete - "Duets II" -, pe care l-a întregistrat cu alte vedete. Acesta s-a vândut în 179.000 de exemplare într-o săptămână, potrivit revistei Billboard. Albumul conţine 17 duete, printre care se remarcă cele înregistrate de Bennett cu Aretha Franklin, Mariah Carey, Andrea Bocelli, Norah Jones, Lady Gaga şi Amy Winehouse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici