Topul celor mai bune oraşe pentru mâncăruri din lume

Revista Time Out a dezvăluit cele mai bune oraşe din lume pentru a vă satisface papilele gustative. Pe primul loc se află Napoli, Italia, patria pizzei, urmată de Johannesburg, Africa de Sud şi Lima, Peru.

Urmărește
1659 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bune oraşe pentru mâncăruri din lume

Topul celor mai bune oraşe pentru mâncăruri din lume

„Mâncarea este totul atunci când călătoreşti”, a declarat Grace Beard, editorul de turism al Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau proastă) poate face sau distruge o călătorie - de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult”.

Pe primul loc pe lista Time Out se află oraşul italian Napoli, lacolo unde s-a născut pizza. Alături de pizza, în lista Time Out se mai menţionează paste napoletane Ragù şi sfogliatella dulce.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai oraşelor din întreaga lume, întrebându-i despre opţiunile alimentare din oraşul lor, punând accentul pe calitate şi accesibilitate.

Pe locul doi pe lista Time Out se află oraşul sud-african Johannesburg. Felul de mâncare obligatoriu de mâncat din oraş este kota sandwich, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi cartofi prajiţi, cârnaţi, ouă sau brânză, şi, de asemenea, scoate în evidenţă bunny chow, o mâncare cu curry, carne sau fasole în pâine.

Şi în completarea top trei Time Out se află Lima, Peru, unde Time Out recomandă vizitatorilor să încerce felurile de mâncare ceviche şi arroz con pollo (pui şi orez).

Primul oraş din SUA în clasamentul Time Out a fost Portland, Oregon - pe locul 10. Potrivit Time Out, Portland este un alt loc pe care trebuie să-l viziteze iubitorii de pizza. Pizza mexicană - o pizza cu ingrediente de taco - a fost desemnată de localnici ca fiind cel mai bun fel de mâncare din oraş, la cel mai bun preţ.

În Marea Britanie, oraşul Liverpool ocupă locul 11. Time Out a evidenţiat felul de mâncare specific al oraşului, Scouse - o tocană bogată, de obicei din carne de vită sau de miel.

Cele mai bune oraşe pentru mâncare 2024, conform Time Out:


1. Napoli, Italia
2. Johannesburg, Africa de Sud
3. Lima, Peru
4. Ho Chi Minh City, Vietnam
5. Beijing, China
6. Bangkok, Thailanda
7. Kuala Lumpur, Malaezia
8. Mumbai, India
9. Dubai, EAU
10. Portland, SUA
11. Liverpool, Marea Britanie
12. Medellín, Columbia
13. Seville, Spania
14. Porto, Portugalia
15. Marrakech, Maroc
16. Lyon, Franţa
17. Sydney, Australia
18. Montreal, Canada
19. Osaka, Japonia
20. Copenhaga, Danemarca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici