TOPUL celor mai vizionate filme în România în anul 2014 - VIDEO

Cel mai recent film al cineastului american Martin Scorsese, "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", s-a clasat pe primul loc în preferinţele românilor, cu aproape 300.000 de spectatori în 2014, locul al doilea revenindu-i peliculei "Interstellar", de Christopher Nolan, cu peste 290.000.

10165 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai vizionate filme în România în anul 2014 - VIDEO

"Lupul de pe Wall Street", de Martin Scorsese, cel mai vizionat film în România în anul 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai recent lungmetraj regizat de cineastul american Martin Scorsese, "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", s-a clasat pe primul loc în preferinţele românilor, cu 294. 902 spectatori, care au mers la cinema pentru a viziona filmul. Pelicula, care a avut premiera în România pe 10 ianuarie şi a rulat timp de 12 săptămâni, a avut încasări totale de 5.353.093 de lei.

Astfel, potrivit box office-ului realizat de cinemagia.ro pe anul 2014, pe locul al doilea, s-a clasat "Interstellar: Călătorind prin univers/ Interstellar", de Christopher Nolan, cu 291.185 de spectatori, un film cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, care îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, ce depăşeşte limitele imaginabilului şi le oferă o experinţă unică, interstelară. Lungmetrajul a avut premiera pe 7 noiembrie şi a realizat încasări de 5.454.167 de lei.

Filmul "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care continuă acţiunea din "300 - Eroii de la Termopile", s-a clasat pe locul al treilea. Astfel, continuarea în forţă a consolidării puterii imperiului persan de către regele Xerxes a fost urmărită în cinematografe de 274.444 de spectatori. Acest lungmetraj a avut premiera pe 7 martie şi a rulat timp 22 de săptămâni, având, la final, încasări de 5.538.340 de lei.

Românii au apreciat şi filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, care s-a poziţionat pe locul al patrulea, potrivit clasamentului realizat de cinemagia.ro. Filmul, inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi care spune povestea unui bărbat - Noe - care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor, a fost vizionat de 225.306 de spectatori. "Noe" a avut premiera în cinematografele din România pe 28 martie, iar în cele 12 săptămâni cât timp a rulat în cinematografe, a realizat încasări de 4.543.946 de lei.

Thrillerul "Lucy", cu Scarlett Johansson şi Morgan Freeman în distribuţie, ce spune povestea unei femei, prinsă accidental într-o afacere necurată, care îşi schimbă destinul acţionând împotriva răpitorilor ei şi care devine o luptătoare nemiloasă, s-a clasat pe locul al cincilea. Astfel, lungmetrajul regizat de Luc Besson a înregistrat, de la premiera sa din 1 august, un număr de 223.863 de spectatori, iar în cele 15 săptămâni, cât a rulat în cinematografele din România, a realizat încasări de 3.934.745 de lei.

Topul 10 al filmelor preferate de români în 2014 continuă cu "Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold", de Gary Shore, care ocupă locul al şaselea, cu 206.859 de spectatori. Filmul, care a fost proiectat pe marile ecrane timp de 10 săptămâni, a avut premiera pe 3 octombrie şi a avut încasări de 3.730.341 de lei.

Filmul SF "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" s-a situat pe locul al şaptelea, cu 185.776 de spectatori. Lungmetrajul SF, în care abundă efectele speciale şi în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper şi Vin Diesel şi care prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereştri pentru a salva galaxia, a avut premiera pe 8 august şi a înregistrat încasări de 3.704.646 de lei.

Pelicula "Maleficent", care reprezintă o ecranizare a celebrului basm "Frumoasa din pădurea adormită", prezentată din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie, s-a poziţionat pe locul al optulea, cu 180.637 de spectatori în sălile de cinema. Cu o prezenţă în cinematografele din România de 23 de săptămâni, premiera în România fiind pe 30 mai, lungmetrajul a avut încasări de 3.575.496 de lei.

Ultimele două locuri sunt ocupate de "Pompeii 3D" şi "Godzilla 3D". Filmul "Pompeii 3D", de Paul W.S. Anderson, a cărui acţiune se petrece în anul 79 î.e.n. şi spune povestea lui Milo (Kit Harington), un sclav care devine gladiator invincibil în luptă, din dorinţa de a câştiga inima femeii iubite, a atras în cinematografe 178.602 spectatori, din data de 21 februarie, atunci când a avut premiera în România. Lungmetrajul a înregistrat încasări de 3.556.257 de lei, rulând în cinematografe timp de 11 săptămâni.

Topul 10 al celor mai vizionate filme în sălile de cinema din România se încheie cu "Godzilla 3D", în care regizorul Gareth Edwards prezintă o poveste impresionantă despre curaj şi armistiţiu în faţa forţei copleşitoare a naturii, în care Godzilla restituie echilibrul, în timp ce omenirea este neputincioasă. Pelicula a înregistrat, începând din data de 16 mai, un număr de 172.676 de spectatori. De asemenea, acest film de acţiune a avut încasări de 3.456.766 de lei şi a rulat timp de 12 săptâmâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici