Tragedie în lumea filmului: Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter

Cineastul american Michael deGruy şi scenaristul şi producătorul TV australian Andrew Wight, care au colaborat cu regizorul canadian James Cameron, au murit sâmbătă, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Australia.

516 afișări
Imaginea articolului Tragedie în lumea filmului: Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter

Tragedie în lumea filmului: Doi cineaşti, colaboratori ai regizorului James Cameron, au murit într-un accident de elicopter (Imagine: Mediafax foto/AFP)

DeGruy, în vârstă de 60 de ani, şi Wight, în vârstă de 52 de ani, doi realizatori premiaţi, erau cunoscuţi pentru filmările subacvatice la care au participat.

Wight a coprodus filmul "Sanctum 3D" cu James Cameron, după ce l-a însoţit pe acesta în şase expediţii în adâncul oceanului.

DeGruy, câştigător al unui premiu Emmy, cu o experienţă de 30 de ani în filmările subacvatice, s-a ocupat de fotografie pentru documentarul TV "Last Mysteries of the Titanic", produs de James Cameron.

Elicopterul în care se aflau cei doi s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat din apropierea oraşului Sydney. Poliţia nu i-a identificat imediat, însă decesul lor a fost anunţat de Cameron şi revista National Geographic, într-un comunicat dat publicităţii duminică.

"Comunitatea subacvatică a pierdut doi dintre cei mai de seamă membri ai săi", se spune în comunicat.

"Mike şi Andrew erau ca o parte din familia mea. Moartea lor este o pierdere imensă pentru lumea explorărilor, filmărilor şi activitatea de conservare în mediul subacvatic", a spus Cameron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici