Tribune va cumpăra de la Sony, cu 170 milioane de dolari, o companie de baze de date muzicale

Grupul media american Tribune va cumpăra de la grupul japonez Sony compania de baze de date muzicale Gracenote pentru care va plăti suma de 170 milioane de dolari, au anunţat luni cele două părţi.

49 afișări
Imaginea articolului Tribune va cumpăra de la Sony, cu 170 milioane de dolari, o companie de baze de date muzicale

Tribune va cumpăra de la Sony, cu 170 milioane de dolari, o companie de baze de date muzicale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Gracenote este o companie californiană ale cărei sisteme de identificare şi de descriere a unor fragmente muzicale sunt utilizate de numeroase aparate electronice, precum telefonele inteligente sau tabletele, ca şi de serviciile de ascultare de muzică online.

"Este cea mai importantă sursă de date muzicale din lume" şi baza ei de date, care include peste 180 milioane de fragmente muzicale, face obiectul, în medie, a 550 de milioane de căutări pe internet pe zi şi a peste 16 miliarde de căutări pe lună, a precizat grupul Tribune într-un comunicat.

Grupul media spune că doreşte să combine Gracenote cu propria sa companie de baze de date de televiziune şi de cinema, TMS (Tribune Media Services).

"Gracenote şi TMS se potrivesc perfect împreună", a spus Shashi Seth, care coordonează activele grupului Tribune din domeniul online, iar "ambele companii au prezenţe importante în spaţiul digital şi sunt lideri respectaţi în domeniile lor la nivel mondial".

Tranzacţia va fi încheiată în primul trimestru al anului 2014, sub rezerva obţinerii autorizaţiilor necesare.

Sony a cumpărat Gracenote în 2008 pentru o sumă anunţată la acea vreme de 260 milioane de dolari. Grupul japonez a estimat luni, într-un comunicat separat, că operaţiunea se va traduce pentru conturile sale printr-un beneficiu de exploatare de aproximativ 60 milioane de dolari.

Grupul media american Tribune deţine mai multe publicaţii, printre care The Los Angeles Times, Chicago Tribune şi Baltimore Sun. Tribune a anunţat, în februarie, că intenţionează să vândă publicaţiile pe care le deţine. Tribune îşi va păstra însă operaţiunile în domeniul audiovizualului, grupul deţinând în prezent 23 de televiziuni, dar şi în domeniul radioului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici