TRICOUL care a provocat un SCANDAL. De ce aminteşte de Germania nazistă - FOTO

O companie producătoare de îmbrăcăminte a stârnit un adevărat scandal când a creat un tricou despre care se spune că evocă tratamentul la care au fost supuşi evreii la Holocaust.

1902 afișări
Imaginea articolului TRICOUL care a provocat un SCANDAL. De ce aminteşte de Germania nazistă - FOTO

TRICOUL care a provocat un SCANDAL. De ce aminteşte de Germania nazistă (Imagine: www.urbanoutfitters.com)

Compania Urban Outfitters a stârnit aceste controverse cu un tricou galben pe care este ataşată o stea albastră cu şase colţuri, scrie dailymail.co.uk.

O organizaţie evreiască spune însă că imaginea imprimată pe tricouri este extrem de asemănătoare cu steaua lui David, purtată de evrei în Germania nazistă.

Tricourile controversate sunt disponibile pe site-ul companiei la preţul de 100 de dolari.

"Folosirea acestui simbol este complet lipsită de gust şi jignitoare şi suntem indignaţi că puneţi la dispoziţia clienţilor acest produs", se arată în mesajul trimis către companie de Barry Morrison, directorul regional al Ligii Împotriva Discriminării.

Aceasta nu este prima dată când compania de îmbrăcăminte stârneşte controverse. În 2003, a lansat un tricou cu mesajul "Toată lumea iubeşte o fată evreică" înconjurat de simboluri ale dolarului. Doi ani mai târziu, compania a vândut un tricou pe care scria "New Mexico este mai curat decât Mexicul obişnuit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici