Trupa Zdob şi Zdub va lansa un nou single, "Moldovenii s-au născut" - VIDEO

Formaţia Zdob şi Zdub va lansa o nouă piesă, "Moldovenii s-au născut" - pentru care a filmat şi un videoclip, în stilul care deja i-a consacrat pe cei şase artişti -, iar single-ul va fi lansat oficial în România pe 25 ianuarie, în emisiunea "Happy Hour", difuzată pe Pro TV.

465 afișări
Imaginea articolului Trupa Zdob şi Zdub va lansa un nou single, "Moldovenii s-au născut" - VIDEO

Zdob şi Zdub vor lansa un nou single, "Moldovenii s-au născut" - VIDEO (Imagine: Alexandru Hreniuc / MediafaxFoto)

Single-ul "Moldovenii s-au născut" este inclus pe cel mai nou material discografic al trupei, al şaptelea din cariera ei muzicală, numit "Basta Mafia", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Albumul conţine 13 piese, printre care "Trece Vremea Omului", "Nistru", "Good Bye", "F-S-S-O" şi "The Holy Fuel", dar şi două bonus tracks.

Pe lângă o piesă, un videoclip şi un album nou, formaţia Zdob şi Zdub are încă un motiv de bucurie: îşi serbează anul acesta majoratul. Mai exact, trupa împlineşte 18 ani de activitate. Cu acest prilej, băieţii vor porni într-un turneu naţional, care va cuprinde 18 oraşe din România. Concertul care va deschide marele turneu va avea loc pe 26 ianuarie, la Constanţa, în clubul Doors.

"Piesa s-a născut în împrejurări destul de comune, seara, acasă, pe canapea. De plictiseală, cred, am scos chitara acustică rămasă doar cu trei strune şi am alcătuit o secvenţă. L-am sunat imediat pe Roman şi i-am interpretat la telefon motivul. Ritmul de la începutul piesei este unul energic, deosebit de dinamic. Abia la sfârşit am adăugat tarantella, se potrivea perfect ritmului de la început şi bineînţeles textului", a spus Mihai Gîncu.

"Ca întotdeauna, piesa a apărut foarte spontan. La început ne-am agăţat de un ritm, ca mai apoi să apară motivul tarantellei. Din acel moment, asocierile au fost foarte previzibile", a explicat Roman Iagupov.

Piesa "Moldovenii s-au născut", lansată în România de MediaPro Music, a fost scrisă de Andrei Copoţ şi Roman Iagupov, aranjamentul muzical fiind realizat de basistul formaţiei, Mihai Gîncu, şi producătorul german Marc Elsner.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici