Turnul Eiffel va fi revopsit cu ocazia celei de-a 120-a aniversări

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, va avea o nouă înfăţişare, începând de marţi, odată cu lansarea unei noi campanii de revopsire a edificiului, prilejuită de celebrarea celor 120 de ani de existenţă, informează lemonde.fr.

583 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel va fi revopsit cu ocazia celei de-a 120-a aniversări

Turnul Eiffel va fi revopsit cu ocazia celei de-a 120-a aniversări

Turnul Eiffel, care şi-a doborât din nou propriul record de vizitatori, în 2008, an în care a fost vizitat de aproximativ 6.930.000 de turişti, a fost inaugurat pe 31 mai 1889, pentru Expoziţia universală de la Paris. Construit din fier forjat, Turnul Eiffel este protejat împotriva oxidării prin mai multe straturi de vopsea, potrivit site-ului oficial al monumentului.

Turnul este revopsit, în medie, o dată la şapte ani, potrivit aceleiaşi surse. Turnul şi-a schimbat de mai multe ori culoarea, trecând de la maroniu-roşiatic la galben-ocru, pentru a ajunge la bronzul actual.

Pe site-ul oficial al turnului parizian se precizează că pentru operaţiunea de revopsire sunt necesare 60 de tone de vopsea, 50 de kilometri de corzi de siguranţă, două hectare de plase de protecţie, 1.500 de pensule, 5.000 de discuri abrazive şi 1.500 de uniforme de lucru.

O echipă de 25 de vopsitori va avea nevoie de peste un an pentru a finaliza operaţiunea, începând din vârful acestuia şi terminând cu baza lui. Ultima campanie de revopsire a Turnului Eiffel a început în decembrie 2001 şi s-a încheiat în iunie 2003.

Restaurantul de la primul etaj, redenumit "58 Tour Eiffel", va fi inaugurat cu această ocazie, după o renovare completă.

Societatea care exploatează Turnul Eiffel este prezidată de Jean-Bernard Bros, adjunctul primarului din Paris. Ea este o societate mixtă, cu un capital deţinut în proporţie de 60% de municipalitatea din Paris, restul procentelor aparţinând companiilor Unibail, Ufipar (Groupe LVMH), Safidi (Groupe EDF) şi Dexia Crédit Local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici