Ultimele cuvinte ale unui deţinut executat în SUA pentru că şi-a ucis soţia

Un deţinut din Texas, condamnat pentru că şi-a împuşcat soţia în 2005, a fost executat miercuri seară la penitenciarul din Huntsville, a relatat New York Post. Acesta le-a adresat celor prezenţi câteva cuvinte înainte de a-i fi administrată injecţia letală, cerându-şi iertare.

7581 afișări
Imaginea articolului Ultimele cuvinte ale unui deţinut executat în SUA pentru că şi-a ucis soţia
John Gardner, în vârstă de 64 de ani, a fost executat prin administrarea unei injecţii letale, la penitenciarul de stat din Huntsville, pentru o crimă comisă în ianuarie 2005. Deţinutul şi-a omorât atunci soţia, Tammy Gardner, împuşcând-o în cap în timp ce aceasta stătea în pat. Femeia a murit două zile mai târziu, la spital, potrivit New York Post.
 
Întrebat dacă doreşte să spună ceva în ultimele sale clipe de viaţă, Gardner şi şi-a cerut iertare de mai multe ori fiului, fiicei şi mamei soţiei sale, care priveau scena printr-o fereastră aflată la câţiva metri distanţă.
 
„Mi-aş dori să-mi pot cere iertare pentru durerea provocată”, a spus el. „Sper că ceea ce se întâmplă astăzi vă va oferi pace, bucurie, orice aveţi nevoie pentru a mă putea ierta. Îmi pare rau. Ştiu că nu mă puteţi ierta acum, dar sper că într-o bună zi o veţi face.”
 
După ce le-a transmis mai multor prieteni că îi iubeşte, bărbatul şi-a cerut scuze din nou, adăugând că nu vrea să vorbească foarte mult şi că îi va cere gardianului să înceapă procedura. Ultimele sale cuvinte au fost: „Îmi doresc atât de tare să îl văd pe Domnul Iisus!"
 
La scurt timp după ce i-a fost administrată doza letală de pentobarbital, Gardner a adormit adânc, iar apoi a încetat să mai respire. Decesul a fost constatat 16 minute mai târziu.
 
Gardner a fost primul deţinut condamnat la moarte în acest an în Texas, dar alte şapte execuţii sunt programate în următoarele câteva luni. Anul trecut, 22 de deţinuţi au fost executaţi în Statele Unite, dintre care 9 doar în Texas, statul american cu cele mai multe pedepse capitale. 
 
Avocaţii de apel ai lui Gardner au solicitat intervenţia Curţii Supreme, susţinând că în proces nu au fost prezentate dovezi esenţiale. Aceştia susţineau că cel pe care îl reprezintă suferea de „frică de abandon”, motivând astfel gestul bărbatului. Curtea Supremă a respins petiţia luni, iar Seth Kretzer, unul dintre avocaţii lui Gardner, a declarat că este „profund îndurerat” de decizie. Avocaţii nu au formulat alte contestaţii.
 
Procurorii au desris căsătoria dintre John şi Tammy Gardner drept scurtă, dar violentă. Femeia era a cincea soţie a criminalului, iar cei doi s-au căsătorit în 1999.
 
Prietenii şi familia femeii ucise au mărturisit că a aceasta trăia cu o permanentă frică de soţ, care era extrem de violent şi o ameninţa deseori cu arma. Tammy ar fi vrut să divorţeze, dar se temea, aşa cum i-a spus şefului unei companii de echipament pentru cai: „Nu pot pleca, el mă va omorî”.
 
În decembrie 2004, Tammy Gardner a depus actele de divorţ, dar cândva în cursul nopţii de 23 ianuarie 2005, cu doar 15 zile înainte de pronunţarea deciziei, John Gardner a intrat în casa ei din Anna, Texas, şi a împuşcat-o în cap. În ciuda faptului că era rănită grav, Tammy Gardner a sunat la numărul de urgenţă 911 şi a declarat incidentul. Femeia a fost internată în spital, dar a intrat ulterior în comă şi a decedat două zile mai târziu.
 
„Aceasta este doar una dintre tragediile de acest fel pe care le vedem în Texas mult prea des”, a spus unul dintre procurori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici