Un avion a ratat aterizarea la Bombay... pentru că piloţii dormeau

Un avion al companiei de stat indiene Air India a ratat aterizarea în Bombay pentru că cei doi piloţi au adormit, potrivit unei publicaţii indiene.

63 afișări
Imaginea articolului Un avion a ratat aterizarea la Bombay... pentru că piloţii dormeau

Un avion a ratat aterizarea la Bombay... pentru că piloţii dormeau

Incidentul a avut loc în urmă cu 15 zile, iar la bordul avionului se aflau o sută de persoane.

Aparatul de zbor a plecat din Dubai în jurul orei 1 dimineaţa şi a aterizat în Jaïpur în jurul orei 7. De acolo, aparatul a zburat spre Bombay.

"Cei doi piloţi s-au culcat imediat după ce au plecat din Jaïpur", relatează The Times of India.

Avionul era pus pe pilot automat. Chiar dacă persoanele de la turnul de control de pe aeroportul Bombay au contactat echipajul pentru procedurile de aterizare, aeronava şi-a urmat ruta la înaltă atitudine, spre staţia balneară Goa.

"Doar când aparatul a intrat în spaţiul aerian de deasupra oraşului Bombay, cei de la turnul de control şi-au dat seama că piloţii nu răspund", informează publicaţia indiană, care citează o sursă anonimă. "Ne-am gândit că poate fi vorba şi de o deturnare", a declarat sursa.

Responsabilii din turnul de control au declanşat alarma de siguranţă în cabina piloţilor pentru a-i trezi. Când şi-au dat seama ce s-a întâmplat, piloţii au întors avionul.

Compania Air India a spus că momentan strânge informaţii despre acest incident.

Directorul aeroportului din Bombay a spus, însă, că ar fi fost vorba de probleme de comunicare cu echipajul, care în niciun moment nu a adormit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici