Un câine dispărut în timpul unei curse cu sănii din Alaska a fost găsit după trei luni

  • Leon a dispărut de la un punct de control la aproape 150 de mile de la startul cursei Iditarod din Alaska, în luna martie.
  • Toate eforturile organizatorilor de a-i da de urmă s-au dovedit a fi zadarnice. Totuşi, câinele a fost găsit după trei luni, anunţă Sky News.
4055 afișări
Imaginea articolului Un câine dispărut în timpul unei curse cu sănii din Alaska a fost găsit după trei luni

Sursa foto: Twitter

Un câine de sanie care a dispărut în timpul unei curse de 938 de mile prin Alaska a fost găsit după trei luni.

Leon a dispărut de la un punct de control în timpul cursei Iditarod în luna martie, iar eforturile organizatorilor de a-i da de urmă s-au dovedit a fi nereuşite.

Pe blogul cursei au fost publicate fotografii cu scopul de a-l găsi, iar oamenii au fost încurajaţi să-i contacteze pe organizatori cu informaţii despre locul unde se află.

Locuitorii din oraşul McGrath din Alaska, situat la peste 120 de mile sud de punctul de control de unde a evadat Leon, au anunţat că au văzut câinele luna trecută şi au încercat să îl prindă lăsând mâncare afară.

Animalul a fost în cele din urmă capturat sâmbătă dimineaţa, au declarat reprezentanţii Comitetului Iditarod Trail, şi va fi preluat de stăpânul său, francezul Sebastien Dos Santos Borges, pentru a se întoarce în Franţa.

Leon este „slab, dar aparent sănătos" şi va merge la un veterinar pentru a primi un certificat de sănătate înainte de a zbura înapoi în Franţa, a declarat purtătoarea de cuvânt a Iditarod, Shannon Markley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici