Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia

Preotul polonez Tadeusz Rydzyk, fondatorul unui grup media ultra-catolic, Radio Maryja, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, în nordul ţării, unde îşi are sediul şi trustul, informează thenews.pl.

22 afișări
Imaginea articolului Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia

Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rydzyk, care de la începutul anilor '90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism, la Torun, doreşte să deschidă în acest oraş şi un parc de distracţii, care va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante.

Proiectul, intitulat "Polonia in Tertio Millennio", va cuprinde şi un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul râului Vistula, potrivit ziarului Nasz Dziennik, ce face parte din trustul preotului.

Rydzyk vrea ca Polonia in Tertio Millennio să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că adăposteşte o icoană cunoscută sub numele "Madona Neagră".

Parcul de distracţii urmează să fie construit lângă Universitatea de Cultură Socială şi Media, ale cărei baze au fost puse tot de Rydzyk.

Costul realizării acestui proiect este estimat la câteva milioane de zloţi, iar Radio Maryja s-a adresat deja ascultătorilor săi pentru a dona bani.

Radio Maryja, condus de preotul romano-catolic Tadeusz Rydzyk, difuzează în mod regulat luări de poziţie naţionaliste şi antisemite şi exercită o influenţă foarte mare în Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici