Un italian a lansat un calendar-şoc cu fotografii ale unor penisuri

Fotograful italian Oliviero Toscani, un obişnuit al unor campanii de scandal, a lansat joi la Florenţa (centru) un calendar publicitar compus din 12 fotografii ale unor penisuri, la un an după ce a publicat un calendar cu pubisuri ale unor femei.

12727 afișări
Imaginea articolului Un italian a lansat un calendar-şoc cu fotografii ale unor penisuri

Un italian a lansat un calendar-şoc cu fotografii ale unor penisuri (Imagine: Mediafax foto/AFP)

În cursul prezentării de la Palazzo Nonfinito, Muzeul Naţional italian de Antropologie şi Etnologie, Oliviero Toscani şi-a apărat noua producţie. "Este pandantul celuilalt calendar. Fără acesta, celălalt nu ar servi la nimic şi viceversa. Este necesar să ne amuzăm un pic şi să ne oprim să mai raţionalizăm totul", a subliniat el.

"Noi, bărbaţii, suntem mult mai civilizaţi ca voi, femeile! Voi vă enervaţi imediat ce vorbim despre micile voastre afaceri", a continuat fotograful, referindu-se la furia anumitor feministe, după prezentarea calendarului precedent.

Calendarele promovează imaginea consorţiului toscan Vera Pelle (Piele Veritabilă - pellealvegetale.it), un grup de tăbăcari care utilizează coloranţi naturali extraşi din plante.

Aflat la această prezentare, Rocco Siffredi, un star porno italian, a apreciat că "cea mai importantă este o dedramatizare" a sexului.

"Eu cred că faptul de a arăta organele genitale diminuează atracţia sexuală", a declarat un pictor prezent la eveniment.

Potrivit criticului de artă Philippe Daverio, "nudul feminin este tolerat, cel masculin, din nefericire, neavând acest drept. Astfel, suntem aici pentru a apăra drepturile bărbatului împotriva bigotismului".

Toscani şi-a construit cariera pe scandal, ilustrând campanii anterioare pentru haine ale companiei Benetton destinate unui bărbat murind de SIDA (1992) sau condamnat la moarte în Statele Unite (2000). Unele dintre campaniile sale au fost interzise în Italia, inclusiv cea în care apar doi bărbaţi sărutându-se.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici