Un papagal rătăcit, înapoiat stăpânei sale, după ce a comunicat poliţiei adresa proprietarei

Un papagal care s-a rătăcit în urmă cu câteva zile într-un oraş din Japonia a fost înapoiat stăpânei sale, miercuri, după ce a "explicat" poliţiei nipone adresa exactă a proprietarei.

1047 afișări
Imaginea articolului Un papagal rătăcit, înapoiat stăpânei sale, după ce a comunicat poliţiei adresa proprietarei

Un papagal rătăcit, înapoiat stăpânei sale, după ce a comunicat poliţiei adresa proprietarei (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pasărea a "evadat" duminică dimineaţă din casa în care trăia, în oraşul Sagamihara, la vest de Tokyo, şi s-a aşezat la puţin timp după aceea pe umărul unui client într-un hotel din apropiere, după care a fost dus la o secţie de poliţie.

Marţi seară, papagalul a început dintr-o dată să repete, de trei ori la rând, numele oraşului său şi al cartierului în care locuieşte stăpâna sa, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Papagalul a pronunţat apoi, pe un ton cât se poate de clar, numărul casei stăpânei, în faţa a trei poliţişti care îl ascultau cu multă atenţie.

Pasărea a putut fi astfel înapoiată proprietarei sale.

Stăpâna lui, o femeie sexagenară, pierduse cu câţiva ani în urmă un alt papagal, pentru totdeauna, şi după acel eveniment trist a decis să îşi ia măsuri de precauţie.

"L-a învăţat să spună adresa exactă pe acest papagal pe care l-a cumpărat în urmă cu doi ani", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

După ce a fost transportat la reşedinţa stăpânei sale, pasărea le-a "dezvăluit" poliţiştilor şi numele său: Piko-chan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici