Un pastor care ar fi ”înţeles greşit” mesajul lui Dumnezeu este acuzat de o escrocherie de 3,2 milioane de dolari

  • Pastorul Eligio Regalado şi soţia sa sunt acuzaţi de o escrocherie în valoare de 3,2 milioane de dolari cu criptomonede.
  • Criptomoneda INDXcoin, vândută comunităţii creştine din Denver, este descrisă de anchetatori drept ”practic inutilă”.
  • Eligio Regalado susţine că a vândut criptomoneda la îndemnul divin, dar admite posibilitatea unei „înţelegeri greşite” al mesajului de la Dumnezeu.
1851 afișări
Imaginea articolului Un pastor care ar fi ”înţeles greşit” mesajul lui Dumnezeu este acuzat de o escrocherie de 3,2 milioane de dolari

Sursa foto: Pexels

Eligio (Eli) Regalado, un pastor online acuzat de fraudă civilă, s-a apărat împotriva acuzaţiilor că a vândut o criptomonedă practic inutilă, INDXcoin, pentru aproape 3,2 milioane de dolari, având în prim plan comunitatea creştină din Denver, scrie The Washington Post.

Regalado a susţinut că a acţionat sub îndrumarea divină, afirmând: ”Domnul a spus: Vreau să construieşti asta.” Cu toate acestea, recunoscând eşecurile tehnice şi inutilitatea ulterioară a criptomonedei, a recunoscut: ”Ştiu că arată oribil” şi a ridicat posibilitatea să fi înţeles greşit instrucţiunile lui Dumnezeu.

Comisarul de valori mobiliare din Colorado, Tung Chan, i-a acuzat soţii Regalado că au exploatat încrederea şi credinţa comunităţii lor creştine, făcând promisiuni fantastice de bogăţii, în timp vindeau criptomonedele, care erau practic inutile.

Anchetatorii afirmă că peste 300 de investitori au căzut victime în escrocherie între iunie 2022 şi aprilie 2023. În timp ce investitorii au suferit pierderi financiare semnificative, cei doi soţi au folosit presupusele fonduri pentru a-şi susţine stilul de viaţă extravagant, inclusiv o renovare a casei. Acţiunile cuplului, aşa cum sunt detaliate în plângerea legală, conturează că cei doi au folosit retorică religioasă, afirmând că Dumnezeu le-a poruncit să construiască şi să vândă criptomoneda, pentru a câştiga încrederea publicului lor ţintă.

„Fie că l-am înţeles greşit pe Dumnezeu, şi fiecare dintre voi care v-aţi rugat şi aţi participat - voi, de asemenea. Sau doi, Dumnezeu încă nu a terminat acest proiect.” Această admitere, împreună cu recunoaşterea problemelor tehnice care au dus la declinul criptomonedei, sugerează o narativă complexă în jurul acţiunilor pastorului.

Cu toate că nu avea experienţă anterioară în tranzacţionarea criptomonedelor, Regalado şi-a justificat acţiunile atribuindu-le îndrumare divină, declarând că Dumnezeu l-a încurajat să se implice în noi iniţiative. Plângerea legală, însă, contrazice această poveste, dezvăluind că un raport al unui auditor terţ a descris codul INDXcoin ca fiind ”nesigur, neasigurat şi plin de probleme tehnice grave.”

Cazul subliniază riscurile încrederii în investiţii neverificate, în special în comunităţile religioase, şi arată provocările reglementării în spaţiul criptomonedelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici