Un român, pentru prima dată în juriul prestigiosului concurs Vendome de la New York

Pentru prima dată, juriul prestigiosului concurs Vendome de la New York marchează o prezenţă românească: dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

577 afișări
Imaginea articolului Un român, pentru prima dată în juriul prestigiosului concurs Vendome de la New York

Sursa foto: X

În această săptămână are loc la New York prestigiosul concurs Vendome.

Ediţia de anul acesta aduce împreună doi artişti români: pianistul Matei Varga şi dirijorul Cristian Lupeş.

Concursul internaţional de pian „Alexis Gregory – Vendome Prize” a avut prima ediţie în anul 2000.

De-a lungul timpului, din juriul competiţiei au făcut parte pianişti de renume internaţional precum: Elizabeth Leonskaja, Jeffrey Tate, Joan Sutherland, Philippe Entremont, Ilana Vered, Joaquin Achucarro, Richard Bonynge.

Timp de trei zile, juriul va audia concurenţii selectaţi pentru a participa în etapele de la New York, urmând a decide marele câştigător sâmbătă, 20 ianuarie 2024.

Directorul artistic al concursului este cunoscutul pianist român Matei Varga, prezent pe marile scene ale lumii.

Pentru prima dată, juriul marchează o prezenţă românească: dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. Din juriul acestei ediţii mai fac parte: Charlotte Lee (fondatoarea casei de impresariat Primo Artists), pianistul Gordon Back (preşedintele juriului), pianiştii Giuseppe Albanese şi Christopher Elton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici