Un scurtmetraj nominalizat la Oscar 2019 stârneşte reacţii vehemente din partea britanicilor

"Detainment", un scurtmetraj ce surprinde ancheta legată de uciderea unui bebeluş răpit de doi copii în vârstă de 10 ani, nominalizat la premiile Oscar 2019, a stârnit reacţii vehemente din partea rudelor victimei din cazul real, din 1993, care a inspirat producţia cinematografică, arată Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului Un scurtmetraj nominalizat la Oscar 2019 stârneşte reacţii vehemente din partea britanicilor

Un scurtmetraj nominalizat la Oscar 2019 stârneşte reacţii vehemente din partea britanicilor

Regizorul peliculei nominalizate la Oscar 2019 a apărat filmul, spunând că nu a avut nicio intenţie să tulbure familiile implicate în cazul real.

Filmul "Detainment", care durează 30 de minute, prezintă uciderea micuţului James Bulger, un caz care a îngrozit Marea Britanie.

Anunţul nominalizării a provocat discuţii aprinse în presa britanică. O petiţie online prin care se solicită retragerea filmului din competiţie a fost semnată de peste 130.000 de persoane.

Regizorul Vincent Lamb a folosit transcrieri ale interogatoriilor realizate de poliţie şi imagini surprinse de camerele de supraveghere cu cei doi copii cu vârsta de 10 ani care ademenesc victima în vârstă de 2 ani pe străzile din Liverpool.

Mama victimei, Denise Fergus, a scris pe platforma de micro-blogging Twitter că filmul a făcut-o să retrăiască evenimentul tragic, iar alte rude ale sale au considerat că scurtmetrajul îi umanizează pe cei doi asasini minori.

Regizorul a declarat că prin acest scurtmetraj "nu a avut nicio intenţie să provoace mai multă suferinţă familiei victimei şi nu a vrut să îi desconsidere pe aceştia atunci când nu s-a consultat cu ei". "Chiar dacă este un caz foarte greu de înţeles, cred că avem datoria să încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat", a spus cineastul.

Lamb a afirmat că în filmul său "nu sunt imagini care să redea crima ori amănunte şocante de nicun fel".

"Detainment" a câştigat mai multe premii la festivaluri de film din Europa, dar încă nu a fost lansat în cinematografe.

Reprezentanţii Academiei de film americane, instituţia care alege filmele nominalizate pentru Oscar, nu au comentat în legătură cu discuţiile provocate de scurtmetraj.

La premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, în afară de "Detainment", au mai fost nominalizate "Fauve", "Marguerite", "Mother" şi "Skin".

Câştigătorii premiilor Oscar 2019 vor fi anunţaţi pe 24 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici