Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Video)

Tricky, alături de cinci muzicieni, a urcat, miercuri seară, pe scena Sălii Palatului din Capitală, regizând din umbră, dar cu precizie, un spectacol de "teatru muzical", pentru aproximativ 5.000 de spectatori.

22 afișări
Imaginea articolului Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Video)

Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tricky (Adrian Thaws) a fost considerat, de-a lungul timpului, un muzician vizionar.

După ce a colaborat cu Massive Attack, pe albumele "Blue Lines" şi "Protection", a început să îşi descopere o manieră proprie de a face muzică.

A urmat o serie de albume, deschisă de "Maxinquaye" (1995 - Island), compus cu intenţia declarată de a "face muzică aşa cum nimeni nu făcuse până atunci".

"Maxinquaye" este considerat încă unul dintre cele mai inovatoare şi importante albume din anii '90.

Tricky a răspuns notorietăţii şi succesului atrase de primul album cu un sound din ce în ce mai agresiv şi eclectic, greu de clasificat, care îi reflectă personalitatea şi atitudinea.

Cunoscut pentru stilul vocal subtil, aproape şoptit, Tricky recunoaşte că de multe ori scrie versuri dintr-un punct de vedere feminin.

"Aş vrea să pot cânta ca Janis Joplin sau PJ Harvey. Dar nu pot. Aşa că am nevoie de voci feminine", spune artistul.

De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiţi, ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) şi Alison Goldfrapp.

Tricky - "Council Estate"

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici