Un spot TV cu Gisele Bundchen a fost interzis în Brazilia. Care a fost motivul invocat de guvern - VIDEO

Ministerul brazilian de Politici pentru Femei a ordonat suspendarea unui spot publicitar pentru lenjerie, considerat sexist, în care top modelul Gisele Bundchen se dezbracă pentru soţul său înainte de a-i da o veste proastă.

962 afișări
Imaginea articolului Un spot TV cu Gisele Bundchen a fost interzis în Brazilia. Care a fost motivul invocat de guvern - VIDEO

Un spot TV cu Gisele Bundchen a fost interzis în Brazilia. Care a fost motivul invocat de guvern - VIDEO

"Reclama susţine stereotipul eronat al femeii ca obiect sexual al soţului ei şi ridiculizează progresul pe care l-am făcut pentru abolirea practicilor şi gândirii sexiste. Este, de asemenea, o discriminare la adresa femeii", se arată într-un comunicat al ministerului brazilian.

În acest spot publicitar, realizat pentru o marcă de lenjerie braziliană, Bundchen, una dintre cel mai bine plătite modele din lume, le învaţă pe femei cum să le dea soţilor o veste proastă, în trei paşi: "Îmbrăcată? Fals. În chiloţei, sutien şi pantofi cu toc înalt. Adevărat?", spune modelul.

Aşa cum au făcut şi atunci când au interzis o reclamă la bere în care apărea Paris Hilton, reprezentanţii ministerului au declarat că au primit reclamaţii de la telespectatorii indignaţi.

Campania demonstrează "că senzualitatea poate face orice bărbat să îşi piardă capul" şi "încurajează femeile braziliene să îşi folosească farmecele pentru a îndulci reacţiile soţilor", se mai precizează în comunicatul de la minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici