Un tablou al lui David Bowie, achiziţionat cu 5 dolari, a fost vândut cu 88.000 de dolari

  • O pictură a starului rock David Bowie s-a vândut cu aproape 88.000 de dolari la o licitaţie de artă online.
  • Posesorul a cumpărat-o pentru câţiva dolari la un centru de donaţii din Ontario.
209 afișări
Imaginea articolului Un tablou al lui David Bowie, achiziţionat cu 5 dolari, a fost vândut cu 88.000 de dolari

Un tablou al lui David Bowie, achiziţionat cu 5 dolari, a fost vândut cu 88.000 de dolari

Portretul, intitulat „DHead XLVI”, face parte dintr-o serie de 47 de lucrări pe care Bowie le-a creat între 1995 şi 1997, potrivit lui Rob Cowley, preşedintele Cowley Abbott, care s-a ocupat de licitaţie.

Piesa are semnătura distinctivă a lui Bowie pe spatele pânzei, împreună cu o etichetă care îi poartă numele, data 1997 şi o descriere a picturii.

Experţii se aşteptatu ca pictura să aducă aproximativ 9.000 - 12.000 de dolari canadieni (7.300 - 9.700 dolari), dar a depăşit acest preţ din prima zi, ajungând în cele din urmă la un preţ final de vânzare de peste 108.000 de dolari canadieni (88.000 dolari).

Înaintea licitaţiei, Cowley a declarat pentru CNN că vânzătorul a plătit 5 dolari canadieni (puţin peste 4 dolari) pentru pictură vara trecută la un centru de donaţii din South River, în apropiere de Toronto.

Persoana nu este un colecţionar de artă, ci doar i-a plăcut pictura, a spus Cowley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici