Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri

Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor mesaje electronice pe care nu le-a trimis.

321 afișări
Imaginea articolului Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri

Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

În urma unui proces recent, s-a aflat faptul că Yahoo! nu elimină imediat e-mailurile şterse de către utilizatori. Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor mesaje electronice pe care nu le-a trimis, scrie Go4it.

Pe când se afla deja în arest, Russell Knaggs s-a gândit la o schemă de comunicare prin e-mail care să nu presupună trimiterea respectivelor mesaje electronice. El şi cu mai mulţi complici au folosit un cont de Yahoo! Mail pentru a comunica.

Un complice al lui Knaggs scria un e-mail apoi îl salva la Drafturi, fără a-l trimite. Un partener din Ckumbia, care avea parola contului de e-mail, citea mesajul din Drafturi şi apoi îl ştergea, apoi scria la rândul său alt draft cu răspunsul.

Traficanţii credeau că în acest fel e-mailurile nu pot fi interceptate de autorităţi. Ce nu au realizat ei este faptul că Yahoo! păstrează mesajele şterse de utilizatori pentru o perioadă lungă de timp. Compania le-a oferit acces oamenilor legii la mesaje, care apoi le-au folosit pentru a-l condamna pe Knaggs la 20 de ani de închisoare.

Avocatul lui Knaggs consideră că acţiunile Yahoo! sunt ilegale. El a depus o petiţie prin care îi cere companiei să detalieze procesul prin care a recuperat e-mailurile şterse şi la cererea cui a făcut acest lucru. Ancheta împotriva traficantului a început în 2009, înainte ca Edward Snowden să facă dezvăluiri despre interceptările în masă făcute de agenţiile de securitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici