Una dintre cele mai mari specii de peşti de apă dulce din lume, care a supravieţuit 200 de milioane de ani pe Terra, declarată dispărută

Peştele spadă chinezesc, care a supravieţuit fenomenelor de extincţie majoră din istoria Pământului, vreme de 200 de milioane de ani, a fost declarat specie dispărută, relatează National Geographic.

5471 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai mari specii de peşti de apă dulce din lume, care a supravieţuit 200 de milioane de ani pe Terra, declarată dispărută

Sursa FOTO: Twitter @dabeard

Una dintre cele mai mari specii de peşti, veche de 200 de milioane de ani şi care a supravieţuit extincţiei dinozaurilor şi a altor reptile marine din preistoric, a fost declarată specie dispărută, scrie National Geographic.

Peştele spadă chinezesc a trăit în apele mâloase ale râului Yangtze, folosindu-şi gura sub formă de sabie pentru a vâna crustacee şi alţi peşti mai mici prin detectarea câmpului electric ale vieţuitoarelor.

Conform specialiştilor, fenomenul care a contribuit masiv la dispariţie speciei, a fost apariţia oamenilor în zona râului Yangtze. Prezenţa oamenilor a generat pescuitul în exces şi construcţia de baraje.

În anii '70, au fost pescuite aproximativ 25 de tone din această specie primitivă.

Ridicarea barajului Gezhouba în râul Yangtze, la peste un kilometru distanţă de mare, a tăiat accesul speciei la singura zonă prielnică pentru depunerea icrelor. 

În 1993 numărul acestor peşti scăzuse atât de drastic încât nu mai permitea reproducerea pentru continuarea speciei. 

"Trebuie să acţionăm urgent să protejăm acele specii de peşti pentru care încă mai există şanse de salvare. În continuare, vrem să ne concentrăm pe echilibrarea nevoii de consum a oamenilor şi necesităţile mediului acvatic.", au concluzionat cercetătorii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici