„Una dintre marile minuni ale naturii”. A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei

Cercetătorii au descoperit o autostradă a insectelor în Pirinei, la graniţa dintre Franţa şi Spania. În fiecare toamnă, milioane de insecte utilizează culoarul de 30 de metri lăţime. Calea de migraţie este considerată „una dintre marile minuni ale naturii”.

Urmărește
901 afișări
Imaginea articolului „Una dintre marile minuni ale naturii”. A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei

„Una dintre marile minuni ale naturii”. A fost descoperită o autostradă a insectelor în Pirinei

Oamenii de ştiinţă au numărat aproximativ 17 milioane de muşte, viespi, fluturi şi libelule care trec în fiecare toamnă printr-un singur culoar de 30 de metri lăţime, la graniţa dintre Franţa şi Spania. Cercetătorii au numărat insectele cu ajutorul unur camere video performante. Aproape 90% dintre insectele înregistrate de cercetători au polen şi contribuie, astfel, la extinderea fondului genetic al plantelor.

Insectele se îndreaptă spre sud. Ele vin din zonele lor nordice de vară, inclusiv din Marea Britanie, şi se îndreaptă către sudul Europei şi nordul Africii, unde iernile sunt mai blânde.

„A vedea atât de multe insecte mişcându-se în mod intenţionat în aceeaşi direcţie în acelaşi timp este cu adevărat una dintre marile minuni ale naturii”, a spus Dr. Karl Wooton, de la Centrul pentru Ecologie şi Conservare din Exeter, care a condus cercetarea, potrivit Sky News.

Studiul a descoperit că, probabil, miliarde de insecte trec prin tronsonul din Pirinei în fiecare an. De altfel, cercetătorii aveau indicii că prin zonă trece un culoar important pentru insecte. În urmă cu mai bine de 70 de ani, o pereche de cercetători britanici a înregistrat pentru prima dată roiuri de muscă şi a dovedit că acestea pot migra toamna până la 3.000 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici