Unde ajungi dacă sapi un tunel până în celălalt capăt al lumii? O hartă interactivă îţi arată locul exact

  • Poate nu te-ai întrebat până acum ce se află în partea opusă a Globului
  • În orice caz, o hartă interactivă vine în ajutorul curioşilor
  • Aceasta calculează coordonatele punctului opus faţă de orice loc indicat
  • Iată rezultatele dacă porneşti din România
7669 afișări
Imaginea articolului Unde ajungi dacă sapi un tunel până în celălalt capăt al lumii? O hartă interactivă îţi arată locul exact

Sursa FOTO: Profimedia

Unde ajungi dacă sapi un tunel nesfârşit, în linie dreaptă, drept prin centrul Pământului? Nu este doar un vis al copilăriei, unii adulţi încă mai au astfel de curiozităţi. Mulţi americani cred (în mod eronat) că ar ajunge în China, iar europenii estimează că şi-ar termina călătoria undeva prin Australia.

Harta interactivă disponibilă pe Antipodesmap.com vine cu răspunsuri. Pe baza coordonatelor, calculează ce se află la antipod, în punctul diametral opus al Terrei faţă de orice loc indicat.

Surprinzător sau nu, nu există multe locuri „sigure” în Europa pentru cei care întreprind o asemenea călătorie imaginară. Pornind din majoritatea ţărilor europene ai ajunge direct în ocean. Singurul loc unde ai avea 100% şanse de reuşită să ajungi tot pe uscat este sudul Spaniei.

De altfel, doi tineri din Spania, respectiv Noua Zeelandă, chiar „au făcut planeta sandwich”, la 20.000 km. distanţă unul de celălalt. CITEŞTE AICI MAI MULT

Aruncă o privire AICI. Tu unde ai ajunge?

Iată rezultatele, în cazul în care pleci din România, fără alte menţiuni specifice:

 

Se pare că în parte opusă a lumii ai găsi doar o mare întindere de apă, în mijlocul Oceanului Pacific.

Sursa FOTO: www.antipodesmap.com

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici