Unde se află acum maşina Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spaţiu în urmă cu patru ani?

În urmă cu patru ani, în această perioadă, cea mai puternică rachetă operaţională din lume, Falcon Heavy de la SpaceX, a efectuat lansarea inaugurală din Florida şi a plecat în spaţiul cosmic transportând roadsterul Tesla personal al lui Elon Musk.

4708 afișări
Imaginea articolului Unde se află acum maşina Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spaţiu în urmă cu patru ani?

Unde se află acum maşina Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spaţiu în urmă cu patru ani?

Maşina sport de culoare roşie - care este ocupată de un manechin îmbrăcat în costum spaţial poreclit "Starman" - este încă în spaţiu, urmând o traiectorie orbitală alungită în jurul Soarelui.

Maşina nu se află într-o călătorie ştiinţifică. Aceasta a fost o lansare de testare, aşa că SpaceX a avut nevoie de o încărcătură falsă, iar Musk a ales propriul roadster de lux.

Luni, roadsterul se afla la aproximativ 376 de milioane de kilometri de Pământ şi la aproximativ 321 de milioane de kilometri de Marte, potrivit site-ului whereisroadster.com, care foloseşte datele NASA pentru a urmări maşina.

Este mai mult ca sigur că roadsterul este încă întreg, a declarat pentru CNN Business Jonathan McDowell, astronom la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, dar probabil că a fost lovit de câţiva meteoriţi în timpul călătoriei sale prin cosmos.

În ultimii patru ani, roadsterul a călătorit aproape 3 miliarde de kilometri şi a parcurs aproximativ 2,6 rotaţii în jurul Soarelui.

Ocazional, maşina se va apropia destul de mult de alte obiecte cereşti. În 2020, vehiculul a făcut prima sa apropiere de Marte, trecând la mai puţin de 8 milioane de kilometri de planetă - de aproximativ patru ori distanţa dintre Pământ şi Lună.

Potrivit datelor NASA, este posibil ca roadsterul să nu mai treacă pe lângă o altă planetă până în 2035, când va trece din nou pe lângă Marte. Apoi, va face două treceri la câteva milioane de km de Pământ în 2047 şi 2050.

O lucrare academică a estimat că şansele ca maşina să se ciocnească cu Pământul în următorii 15 milioane de ani sunt de aproximativ 22%. Şansele ca ea să se ciocnească de Venus sau de Soare sunt de 12% fiecare.

Soarta finală a roadsterului probabil că nu va fi cunoscută decât peste multe milioane de ani. Dar, în ceea ce-l priveşte, Musk a declarat în 2018 că speră că oamenii vor fi stabilit deja aşezări pe alte planete din sistemul solar, iar "descendenţii lui Musk vor putea să aducă malina într-un muzeu".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici