Ursuleţul călător | Un koala a mers 16 kilometri sub o maşină. Şoferul, alertat de plânsetele sale - FOTO

O urs koala a fost eliberat în sălbăticie în Australia, după ce s-a recuperat dintr-o călătorie de 16 km sub o maşină, agăţându-se de axa unei transmisii pe patru roţi, scrie BBC.

3032 afișări
Imaginea articolului Ursuleţul călător | Un koala a mers 16 kilometri sub o maşină. Şoferul, alertat de plânsetele sale - FOTO

Un urs koala a supravieţuit unei călătorii peir

Femela se târâse în arcul vehiculului, în timp ce era parcat pe dealurile din apropierea oraşului Adelaide, weekendul trecut, scrie BBC.

Şoferul a fost alertat de prezenţa ursului koala în momentul în care a oprit maşina şi a auzit plânsete.

Salvatorii care au ajuns la faţa locului au tăiat roata în cele din urmă pentru a elibera ursuleţul călător.

"Îi mirosea blana a ars", a declarat Jane Brister de la organizaţia de salvare Fauna Rescue pentru agenţia de ştiri Reuters.

După câteva zile de odihnă în captivitate, animalul a fost eliberat în pădure.

Urşii koala sunt originari din Australia şi sunt clasificaţi drept specii "vulnerabile". Există mai puţin de 100 000 de specii rămase în sălbăticie, potrivit Fundaţiei Australiene Koala.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici