Val de filme europene pe finalul verii, în cinematografele de pe continent

După trei luni în care mari producţii hollywoodiene au dominat box office-ul european, un număr crescut de filme din Europa şi producţii americane de nişă vor avea premiera pe continent la finalul verii, printre care şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, informează Variety.com.

1 afișare
Imaginea articolului Val de filme europene pe finalul verii, în cinematografele de pe continent

Val de filme europene pe finalul verii, în cinematografele de pe continent

În timp ce britanicii şi germanii pot vedea comedia romantică "Knocked Up"/"Un pic însărcinată", în regia lui Judd Apatow, italienii sunt aşteptaţi la o producţie locală pe aceeaşi temă, a sarcinii la adolescente. "Prova a volare" ("Try to Fly") este lansat în Italia pe 200 de ecrane, unii exploatanţi de cinematografe fiind sceptici că filmul va avea rezultate de box office suficient de bune pentru a se menţine multă vreme în săli.

Filmul lui Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, şi-a început distribuţia internaţională cu premiera din Italia, de pe 24 august. "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" este distribuit de Lucky Red pe 126 de ecrane - "un pariu despre care exploatanţii au încredere că se va dovedi câştigător", scrie Variety. Filmul a fost criticat dur de jurnalul Vaticanului, Osservatore Romano, dar a fost bine primit de ziare de mare tiraj precum Corriere della Sera şi La Repubblica.

În Marea Britanie, pe lângă "Un pic însărcinată", are premiera filmul francez "Lady Chatterley", o ecranizare în regia lui Pascale Ferran a unui roman de D.H. Lawrence. Filmul a avut cronici extrem de bune în Anglia şi va fi pe placul cinefililor care s-au arătat interesaţi de cinematografia franceză în ultima vreme, apreciază Variety.

În Germania, un punct de atracţie pentru cinefili în această săptămână este filmul chinez "Căsătoria Tuyei", câştigătorul Ursului de Aur la Berlinală 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici