Valerian Vreme: Primul computer mi l-am făcut singur, în anii studenţiei

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, vineri, că primul contact cu computerul l-a avut în anul 1977, când a devenit elev al Liceului de Informatică Iaşi, iar primul calculator şi l-a făcut singur în anii studenţiei.

349 afișări
Imaginea articolului Valerian Vreme: Primul computer mi l-am făcut singur, în anii studenţiei

Valerian Vreme: Primul computer mi l-am făcut singur, în anii studenţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În 1997, la cutremurul din 1977 am început Liceul de Informatică Iaşi. Primul contact cu computerul a fost atunci. Primul calculator mi l-am făcut eu în timpul studenţiei, în ultimii ani de studenţie", a precizat Vreme, întrebat de ziarişti când a lucrat prima dată pe calculator.

Valerian Vreme a spus că şi-a făcut un calculator de tip spectrum. "Erau nişte calculatoare americane, cei de vârsta mea ştiu despre ce este vorba. Am făcut un compatibil care circula în mediul studenţesc, îl conectai la televizor, avea tastatură şi avea ca periferic un casetofon", a povestit Vreme.

El a explicat că un astfel de calculator oferea posibilitatea de a face "ceva progrămele în Basic şi joculeţe pe casete".

"Acele calculatoare sau acele unităţi centrale au fost folosite în anii '80 la anumite comenzi numerice chiar. Fabricile de atunci le-au băgat în producţie şi le-au folosit pentru comenzi numerice, dar au murit foarte repede", a mai spus el.

Ministrul Comunicaţiilor a spus, la Conferinţa "eduVision 2020", că în România sunt tineri sclipitori, cu abilităţi în IT, care "gândesc fără graniţe", iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care în ţara noastră au venit companii multinaţionale care să investească şi să transforme Bucureştiul în "capitala sud-europeană a IT-ului".

Potrivit lui Vreme, cercetările şi sondajele din domeniu arată că România se situează în primele locuri în ceea ce priveşte viteza conectării la internet şi calitatea internetului.

El a mai spus că în ţara noastră mai trebuie dezvoltat domeniul comunicaţiilor şi al societăţii de informaţii şi în mediul rural, arătând că obiectivul este ca, până în 2015, să nu mai existe zone lipsite de internet în mediul rural. Vreme a adăugat că până în 2020 internetul va fi dus în toate gospodăriile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici