Vaslui: Şefii CJ şi ai Prefecturii au petrecut Revelionul pe stil vechi într-un bufet sătesc - FOTO

Şefii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Vaslui au petrecut Revelionul pe stil vechi, din noaptea de marţi spre miercuri, înghesuiţi într-un bufet sătesc, cu mici şi varză murată, dar şi cu fanfara la masă, lăutarii fiind plătiţi pentru dedicaţii de fiecare în parte cu câte 100 sau 200 de lei.

259 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Şefii CJ şi ai Prefecturii au petrecut Revelionul pe stil vechi într-un bufet sătesc - FOTO

Vaslui: Şefii CJ şi ai Prefecturii au petrecut Revelionul pe stil vechi într-un bufet sătesc (Imagine: Teodor Istrate/Mediafax Foto)

Revelionul pe stil vechi a fost petrecut într-un mod mai puţin obişnuit de către şefii Consiliului Judeţean (CJ) şi ai Prefecturii Vaslui, care au participat la o sărbătoare organizată în satul Slobozia, ai cărui locuitori sunt preponderent de etnie rromă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce au fost colindaţi de către localnici în mijlocul drumului, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi vicepreşedintele Vasile Mihalachi, precum şi prefectul Andrei Puică şi subprefectul Mircea Gologan s-au retras, alături de alţi invitaţi, într-un bufet sătesc pentru a cinsti trecerea dintre ani pe stil vechi.

Înghesuiţi la mese şi scaune lungi din lemn, şefii judeţului au fost trataţi, cu farfuria din mână în mână, cu friptură, mici şi cârnăciori la grătar, precum şi cu salată de varză murată la lighean. Din peisaj nu a lipsit tradiţionala fanfară, care le-a cântat la masă şefilor judeţului, cu dedicaţii speciale pentru fiecare în parte. În aceste condiţii, invitaţii s-au văzut nevoiţi să bage mâna în buzunar şi să-i răsplătească pe lăutari, cu câte 100 sau 200 de lei de fiecare.

"Am participat cu mare plăcere la această sărbătoare organizată de primarul comunei, Mircea Scutelnicu, şi consilierul local de acolo din Slobozia, nea Gică, acesta fiind şi gazda noastră. M-am simţit foarte bine, la fel ca şi colegii mei. Fanfara, pot spune, a făcut tot deliciul, mai ales că unul dintre lăutari improviza pe moment şi a spus de bine fiecăruia dintre noi", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Petrecerea de Revelion pe stil vechi de la bufetul din Slobozia s-a încheiat după miezul nopţii, şefii judeţului fiind conduşi de gazde la maşini cu marşul fanfarei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici